Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης, γνωστής ως «Παναγίας του Έβρου»:

  • Οι 24 θετικές στον κορωνοϊό μοναχές βρίσκονται η κάθε μία απομονωμένες στα κελιά τους και τις έχει δοθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.
  • Μέχρι και σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερα συμπτώματα πλην αυξομειώσεων πυρετού και σωματικής καταβολής.
  • Δύο φορές την ημέρα ειδική ιατρός του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται τις ασθενούσες μοναχές και ελέγχει την κατάσταση της υγείας τους, βοηθούμενη από δυο μοναχές-ιατρούς εκ των πέντε που εγκαταβιούν στη Μονή. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ιατρού έχουμε σταθεροποίηση της κατάστασης καθώς διανύουμε ήδη την 12η ημέρα από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.
  • Μία εκ των ασθενούντων που είχε μεταφερθεί στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, είναι καλά και αναμένεται να λάβει εξιτήριο και να επιστρέψει στην Ιερά Μονή.
  • Χθες στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε με συμπτώματα πυρετού ένας εκ των εφημερίων της Ιεράς Μονής και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επικοινωνεί με τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες, με τον ΕΟΔΥ, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τους ιατρούς καθηγητές, εξασφαλίζοντας την ιατρική φροντίδα και την αμεσότητα των αποφάσεων για τις μοναχές της Μονής.

Σας παρακαλούμε να εύχεσθε στην Παναγία του Έβρου που σκεπάζει την Ιερά Μονή μας να μην επιτρέψει άλλη δοκιμασία”.