Σε επιχειρήσεις του Έβρου ξεναγήθηκε ο Υφυπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΒΡΟ (3)

Τον Υφυπουργό Βιομηχανίας & Εμπορίου Νίκο Παπαθανάση, συνόδευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, σε προγραμματισμένες επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τους Μύλους Θράκης Α.Ε., την Dasteri Α.Ε. και την Πρίσμα Ηλεκτρονικά Α.Ε., όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους επιχειρηματίες και διοικητικά στελέχη των εταιρειών για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναλυτικότερα, η επίσκεψη του Υφυπουργού ξεκίνησε με σύντομη σύσκεψη στην εταιρεία Μύλοι Θράκης Α.Ε. όπου συζήτησε με τη Διοίκηση, παρουσία του κ. Τοψίδη και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη “στόχευση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις εστιάζοντας σε διατάξεις που θα προωθηθούν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις εγγυητικές επιστολές”. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι “ένα μεγάλο μέρος κονδυλίων έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί προς την ανάπτυξη της βιομηχανίας”, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι “η βιομηχανία των Περιφερειών αποτελεί στόχο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Έκλεισε την τοποθέτηση του, προτείνοντας στους επιχειρηματίες να είναι σε ετοιμότητα για υποβολή προτάσεων καθώς θα ακολουθήσει πλήθος προσκλήσεων το επόμενο διάστημα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης καλωσόρισε τον Υφυπουργό και στη συνέχεια έκανε αναφορά σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα έκανε σαφή αναφορά στην “ανάγκη να τακτοποιηθεί το ζήτημα της κατάργησης της επιδότησης κόστους εργασίας 12%”, υποστηρίζοντας ότι “το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών θα ξαναγυρίσουν στο κράτος και στις τράπεζες για εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων”. Επίσης αναφέρθηκε στην “ανάγκη για μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή καθώς τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά”. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις που ξεχώρισαν ήταν η “ενίσχυση της έρευνας και η ανάγκη για την σύνδεση των επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα”. Ο Υφυπουργός κατόπιν ξεναγήθηκε στις μονάδες παραγωγής των Μύλων Θράκης, της Dasteri Α.Ε. και της Πρίσμα ηλεκτρονικά, όπου προκάλεσε θετική εντύπωση η τεχνική του κατάρτιση σε θέματα βιομηχανίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood