Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας εγκαυμάτων, θα διακομιστεί την Παρασκευή ο 41χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος με φιάλες υγραερίου, όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις το πρωί της Πέμπτης.

Από την πρώτη στιγμή, ο 41χρονος μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας όπου τον επισκέφθηκε και ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης. Ωστόσο, φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και στα χέρια, εξ ου κρίνεται αναγκαία η περαιτέρω νοσηλεία του σε ειδική μονάδα.

Ως προς τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν να υπήρξε διαρροή σε μικρή φιάλη υγραερίου, που υπό άγνωστες προς το παρόν συνθήκες ανεφλέγη στα χέρια του 41χρονου. Ευτυχώς, πρόλαβε να βγει έγκαιρα από το κατάστημα, αποφεύγοντας τις διαδοχικές εκρήξεις που ακολούθησαν, μετά και από την ανάφλεξη και άλλων φιαλών. Ευτύχημα, επίσης, ήταν το ότι δεν πρόλαβαν να εκραγούν οι μεγάλες φιάλες που υπήρχαν στο κατάστημα, κάτι που οφείλεται και στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σαφείς απαντήσεις αναφορικά με τα αίτια, αναμένεται να δώσει το πόρισμα του αρμόδιου κλιμακίου της Πυροσβεστικής.