Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς βρίσκονται από την αρχή του έτους τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κομοτηνής του ΠΑΟΚ, εφαρμόζοντας στην πράξη την φιλοσοφία της για συνεχή δράση των εκκολαπτόμενων ταλέντων της εντός του γηπέδου, “προκειμένου να αποκομίζουν εμπειρίες και να βελτιώνονται μέσα από ρεαλιστικές αγωνιστικές συνθήκες, με βάση πάντως πάντα το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα”, όπως τονίζει ο γενικός διευθυντής της Δημήτρης Παγωνίδης.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Μαρινάκης (δεξιά), και ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Παγωνίδης, της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή.

Η αρχή έγινε με το τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν ακόμη ο Αλέξανδρος Κιλκίς, η Νίκη Απαλού, ο ΠΑΟΚ Ισαακίου και ο Παναθηναϊκός Αλεξανδρούπολης. Σε όλα τα παιχνίδια οι μικροί ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στο πλαίσιο πάντα του αγωνιστικού fair play. Σημειώθηκαν πολλές νίκες, “από τις οποίες η μεγαλύτερη ήταν η σχέση και η γνωριμία ανάμεσα στα παιδιά της Ακαδημίας μας με τους ποδοσφαιριστές των υπολοίπων συλλόγων”, όπως σημειώνει ο κ. Παγωνίδης που ευχαρίστησε θερμά “τους υπεύθυνους των ακαδημιών που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και φυσικά όλους τους γονείς”. Ενόψει της εν λόγω διοργάνωσης, δε, αξίζει να σημειωθεί, πως στην πόλη της Κομοτηνής βρέθηκαν και διανυκτέρευσαν περισσότερα από 150 άτομα, γεγονός που προφανώς και καταγράφεται ως ενίσχυση της επισκεψιμότητας της πόλης και προώθησης του αθλητικού τουρισμού. 

Ακολούθησε η σειρά των φιλικών αγώνων των τμημάτων Κ12, Κ10, Κ8, Κ6 με τα αντίστοιχα της Ακαδημίας του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης. Και σε αυτή τη διοργάνωση το κλίμα ήταν ανάλογο, με τους μικρούς παίκτες να απολαμβάνουν ποδοσφαιρική δράση και να μετρούν νέες φιλίες. Ο κ. Παγωνίδης και σε αυτή την περίπτωση ευχαρίστησε τον Ποντιακό Αλεξανδρούπολης “για τη συμμετοχή του και την άψογη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του”.

Η συνέχεια θα δοθεί το διήμερο 11-12 Μαΐου. Η ασπρόμαυρη Ακαδημία, σε συνεργασία με την ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ, προετοιμάζει στα γήπεδα της Ένωσης μια ξεχωριστή, δυναμική διοργάνωση, για την οποία λεπτομέρειες αναμένονται προσεχώς.

Η σεζόν για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της καλύτερης ποδοσφαιρικής Ακαδημίας της περιοχής μας, θα ολοκληρωθεί με συμμετοχή στο 3ο Διεθνές Τουρνουά “Βουγιαντίν Μποσκόφ” που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Ιουνίου στο Νόβισαντ της Σερβίας και στο οποίο θα λάβουν επίσης μέρος οι Ακαδημίες της Πόρτο, της Στεάουα Βουκουρεστίου, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν. “Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά της Ακαδημίας μας και θα τους προσφέρει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν παιδιά της ηλικίας τους από άλλες χώρες”, υπογραμμίζει ο Δημ. Παγωνίδης.