Σε διακρατικό έργο για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας θα συμμετάσχει ο Δήμος Κομοτηνής

Η διαχειριστική αρχή του προγράμματος URBACT IV ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής στο διακρατικό έργο με τίτλο «Sharing Urban Solutions Towards Sustainable Mobility for ALL (S.M.ALL)», στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος URBACT IV – Action Planning Networks 2023 – 2025.
ΠΑΡΚΙΓΚ ΑΜΕΑ - Αντιγραφή

Επικεφαλής του έργου, που έχει διάρκεια 30 μήνες και αριθμεί οκτώ Δήμους-Εταίρους, είναι ο Δήμος Φεράρα της Ιταλίας, ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν ακόμη: ο Δήμος Στρασβούργου Γαλλίας, η Ένωση Δήμων QUADRILATERO URBANO Πορτογαλίας, ο Δήμος Λάρισας, ο Δήμος DURSKININKAI Λιθουανίας, ο Δήμος Σόφιας Βουλγαρίας, ο Δήμος Βουκουρεστίου Ρουμανίας και ο Δήμος SKOFJA LOKA Σλοβενίας.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι 100% από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής είναι 65.000 ευρώ.

Κύριο αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άξονα την βελτίωση της προσβασιμότητας στις πόλεις μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της υιοθέτησης καλών πρακτικών.

Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ένα δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας για τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης με την ενεργό συμμετοχή των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται με τη θεματική του έργου. Το σχέδιο θα προσφέρει στις πόλεις συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις ως προς τις πολιτικές που εξετάζονται για την προώθηση της προσβασιμότητας, και θα συνδέσει τις δράσεις τους με τα ευρύτερα κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής για τη στήριξη της μακροπρόθεσμης εφαρμογής και της διαρκούς αλλαγής.

Στο πλαίσιο του έργου ο Δήμος Κομοτηνής θα συμμετάσχει σε οκτώ διακρατικές συναντήσεις, θα διοργανώσει τουλάχιστον έξι τοπικές, θα δημιουργήσει Τοπικό Σχέδιο Δράσης και θα υλοποιήσει το τοπικό πιλοτικό πρόγραμμα που θα αφορά εφαρμογή για προσβάσιμες διαδρομές στην πόλη της Κομοτηνής.

Σε διακρατικό έργο για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας θα συμμετάσχει ο Δήμος Κομοτηνής Σε διακρατικό έργο για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας θα συμμετάσχει ο Δήμος Κομοτηνής Σε διακρατικό έργο για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας θα συμμετάσχει ο Δήμος Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood