Η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας “Φιλοτέχνες”, με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα 2019».

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι 180 χορευτές και χορεύτριες του τμήματος παραδοσιακών χορών θα ταξιδέψουν το κοινό της Κομοτηνής σε δέκα περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τους χορούς με τις ανάλογες φορεσιές της κάθε περιοχής. Μαζί τους και η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου, θα δώσει τη δική της νότα στην εκδήλωση.

Οι επτά από τους οκτώ μουσικούς της φετινής εκδήλωσης είναι από την Κομοτηνή, δίνοντας για ακόμα μία χρονιά βάση στους μουσικούς της πόλης μας και ειδικά σε αυτούς του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, που λειτουργεί στον σύλλογο. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Δεδούση (κλαρίνο), Φώτη Ζανελάρη (βιολί), Δημήτρη Κυριακάκη (γκάιντα – φωνή), Αργυρώ Κυριακάκη (καβάλι – φωνή), Θάνο Καρακατσιάνη (ακορντεόν), Γιώργο Αθανασιάδη (νταούλι – τουμπερλέκι), Κυριάκο Τσακιράκη (λαούτο), Πέτρο Μούχτση (τρομπέτα).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:30 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.