Σε 7 προγράμματα Erasmus+ συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Δημόσια ενημέρωση στις 15-16 Οκτωβρίου.
erasmus

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής συνεχίζει την πορεία του στο πρόγραμμα Erasmus+ για τη σχολική εκπαίδευση (ΚΑ229), καθώς πέρα από το έργο Digital Competences που «τρέχει» από το 2019 έως το 2022, τη διετία 2020-2022 (με πιθανή επέκταση στο 2023 λόγω της κατάστασης που βιώνουν όλες οι συμμετέχουσες χώρες και που δεν επιτρέπει μετακινήσεις μαθητών), δηλώνει “παρών” και σε έξι νέα έργα Erasmus, που έχουν έξι διαφορετικούς στόχους. Πιο συγκεκριμένα τα έργα είναι:

  • Diversity, Multiculturalism & Inclusion Awareness, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ποικιλομορφία, την πολυπολιτισμικότητα και την ένταξη στη κοινωνία (https://musicschoolofkomotini.weebly.com/dmi-awareness.html).
  • European Bonds in a Time of Separation, με στόχο να αναδειχθούν τα οφέλη της ενότητας της Ευρωπαϊκής ένωσης, σε μια εποχή όπου υπάρχουν σημάδια διάλυση της. Στο έργο μελετούμε την πρόσφατη ιστορία της Ευρωπαϊκής ένωσης και τις περιπτώσεις της Γερμανίας και Τσεχοσλοβακίας, όπου η πρώτη επανενώθηκε το 1990 ενώ η δεύτερη διαιρέθηκε το 1993 (https://musicschoolofkomotini.weebly.com/european-bonds-in-a-time-of-seperation.html).
  • GENIUS (Gathering European National Identities Under Sports), με στόχο την μελέτη των εθνικών ταυτοτήτων των συμμετεχόντων χωρών, μέσα από αθλήματα του χθες (π.χ. για την Ελλάδα μελετούμε τα αθλήματα της αρχαιότητας) και του σήμερα (https://musicschoolofkomotini.weebly.com/genius.html).
  • Sound (STEM) all Around, με στόχο την εφαρμογή της μεθόδου STEM για τη μελέτη του ήχου των διαφόρων μουσικών οργάνων και όχι μόνο (https://musicschoolofkomotini.weebly.com/sound-stem-all-around.html).
  • Sustainable Development: possible solutions, με στόχο την μελέτη των λύσεων που προτείνονται μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη (https://musicschoolofkomotini.weebly.com/sustainable-development–possible-solutions.html).
  • Tackle Complex Challenges & Develop Innovative Solutions by Mastering Critic με στόχο την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, καθώς μεγαλώνουν σε μια εποχή όπου σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει παραπληροφόρηση, μονόπλευρη ενημέρωση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας (https://musicschoolofkomotini.weebly.com/tackle-coplex-challenges-and-develop-innovative-solutions-by-mastering-critic.html).

Ενημέρωση για όλα τα παραπάνω έξι νέα έργα καθώς και για την πορεία του έβδομου που υλοποιείται από το 2019, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 18:00, στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στη δράση Erasmus Days. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της δράσης του etwinning STEM 2.0, στην οποία συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής το σχολικό έτος 2019-2020, με δύο μη χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά έργα που είχαν ως άξονα τη Ρομποτική, καθώς και την απονομή της ετικέτας σχολείου eTwinning από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning (https://www.erasmusdays.eu/event/dissemination-of-the-erasmus-projects-of-the-music-school-of-komotini/).

Υπεύθυνοι καθηγητές των προγραμμάτων Erasmus+ που υλοποιούνται στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής είναι οι εκπαιδευτικοί Φωτιάδης Φώτης, Παλαντζίδου Ελένη, Σταμπούλογλου Ειρήνη, Παπαχαραλάμπους Ζωή, Καράουστας Ιορδάνης και Χατζηαγαπίου Ανδρέας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood