“Σαρώνει” ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου, επικεφαλής της παράταξης “Εμπρός”, Οντέρ Μουμίν, έχοντας συγκροτήσει πλήρη συνδυασμό που απαρτίζεται συνολικά από 123 υποψηφίους συμβούλους – 41 στον κορμό και 82 στα τοπικά συμβούλια.

Το κλίμα στις περιοδείες που πραγματοποιεί αποτυπώνει την ανάγκη αλλαγής που έχουν οι πολίτες του Ιάσμου, για να πάει ο τόπος μπροστά με διαφορετική οργανωτική δομή, όπως λένε εμφατικά οι ίδιοι. Εξ ου και η δυναμική που έχει αναπτύξει ο Οντέρ Μουμίν, φαίνεται οτι δεν ανακόπτεται.

Ο Δήμος Ιάσμου πορεύεται από το 2010 – επί σχεδόν δέκα χρόνια τώρα δηλαδή – υπό την ίδια διοίκηση. Κι αυτό που εισπράττει κανείς από την πλειοψηφία των κατοίκων του όταν συνομιλεί μαζί τους, είναι οτι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή· έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα, να αλλάξει κεφάλαιο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου επισκέπτεται καθημερινά οικισμούς και συναντά κατοίκους και φορείς. Ανταλλάσσει απόψεις με τους συμπολίτες του και καταθέτει τις προτάσεις του, καλλιεργώντας μέρα με τη μέρα ισχυρό ρεύμα υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Το μήνυμά του, συνοψίζεται στη φράση να ξαναπάρει ‘μπρος ο τόπος, να κινηθεί μπροστά, να βηματίσει δυναμικά προς το αύριο. Εξάλλου στις προγραμματικές του θέσεις ο άνθρωπος κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως κάθε άλλου χαρακτηριστικού του, βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του.

Δύο εβδομάδες λοιπόν πριν τις εκλογές, η παράταξη του Οντέρ Μουμίν με βασικά γνωρίσματα την ισότητα, την ενότητα, και τη σύμπραξη με κοινό στόχο, φαίνεται να εδραιώνεται στη συνείδηση των κατοίκων του Ιάσμου ως η επιλογή εκείνη που μπορεί να αποτελέσει το ορόσημο για το μέλλον του τόπου. Το διαμορφούμενο κλίμα φαίνεται να αναδεικνύει το πρόδηλο: οτι εκείνος που μπορεί να πάει μπροστά τον Δήμο Ιάσμου, είναι ο Οντέρ Μουμίν.

Το ψηφοδέλτιο του Οντέρ Μουμίν στελεχώνουν άνθρωποι της αγοράς και της κοινωνίας. Άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως θρησκεύματος που ομονοούν στο όραμα του για έναν Δήμο ανθρώπινο και πρωτοπόρο που θα ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των πολιτών και στις αναγκαιότητες της σύγχρονης εποχής όπως τονίζουν. Η παρουσία νέων επιστημόνων καταδεικνύει πως «πυξίδα» του Οντέρ Μουμίν είναι η κατάκτηση του μέλλοντος με τη γνώση και τους ανοιχτούς ορίζοντες. Από τον συνδυασμό δεν λείπουν και στελέχη με μεγαλύτερη διαδρομή στα κοινά και στην αυτοδιοίκηση, αφού ο ίδιος ο Οντέρ Μουμίν δεν παραγνωρίζει την αξία της εμπειρίας, την οποία θεωρεί «καταλύτη» του οράματός του να οδηγήσει τον Δήμο Ιάσμου στην επόμενη μέρα με τον δυναμισμό της νέας γενιάς αλλά και με την πολύτιμη γνώση των έμπειρων συμπολιτών.

Ένα μείγμα δηλαδή πολιτικής και κοινωνικής συνέργειας που χαρακτηρίζει και το προφίλ του ιδίου· ο οποίος παρ’ ότι είναι μόλις 34 ετών, έχει ήδη να επιδείξει αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία ως μάχιμος δικηγόρος, και υπολογίσιμη αυτοδιοικητική διαδρομή, έχοντας υπάρξει δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος μάλιστα πρώτος σε ψήφους (5.578) στη Ροδόπη και τρίτος σε ολόκληρη την Περιφέρεια, και θεματικός αντιπεριφερειάρχης – ανεξαρτητοποιημένος σήμερα. Συγχρόνως δραστηριοποιείται συστηματικά με τα αθλητικά δρώμενα (ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και διοικητικός παράγοντας), ενώ οι γνωρίζοντες, ξέρουν τις κοινωνικές του ευαισθησίες τις οποίες εκφράζει εμπράκτως αλλά μακριά από κάμερες.

Advertisement