Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας Σαπών, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης».

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας–Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης υπογραμμίζοντας την αξία της στη ζωή του ανθρώπου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα κοινωνικής συνοχής, πολιτιστικών δράσεων και εθελοντισμού, κ. Ολυμπία Λούρμπα, καθώς και το προσωπικό του κέντρου κοινότητας.

747194cc sapes imerida ekpaidefsisΤα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ρόλος και η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης καθώς και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην ανατροφή των παιδιών.

Μέσα από τη συζήτηση προέκυψαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και οι γονείς, στην υποστήριξη των παιδιών τους σε μαθησιακό επίπεδο.

Επιπρόσθετα οι γονείς ενημερώθηκαν για τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που παρέχονται από την εκπαιδευτικό του κέντρου και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτά.

Τέλος δόθηκαν στους γονείς για την υποστήριξη της φοίτησης των παιδιών τους, σχολικά είδη.