Φοράει το σακάκι της, ρυθμίζει τον φωτισμό, στέκεται απέναντι από την κάμερα και αρχίζει τη μετάδοση του δελτίου…μέσα από το σπίτι της λόγω κορωνοϊού.
Ο λόγος για τη δημοσιογράφο Φωτεινή Πασχαλίδου που ενημερώνει κάθε βράδυ στις 9 τους πολίτες της βόρειας Ελλάδας μέσα από τη συχνότητα του TV Ροδόπη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και η οποία απασχόλησε τον αθηναϊκό Τύπο γι’ αυτήν ακριβώς την πρωτοτυπία της.
e333a877 92267843 3099985676712717 5520557809009164288 n«Η 38χρονη ανκοργούμαν έκανε κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά μιντιακά δεδομένα. Το να στήσει ένα στούντιο στο σαλόνι του σπιτιού της δεν ήταν τόσο εύκολο, ήταν όμως αναγκαίο προκειμένου να συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες μένοντας παράλληλα ασφαλής», αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Espresso». «Για περισσότερο από έναν μήνα το κεντρικό δελτίο του καναλιού το κάνω από τον χώρο μου, ολομόναχη. Έχω τους υπολογιστές μου, την κάμερα και τον απαραίτητο φωτισμό. Καμιά φορά η υπερφόρτωση του δικτύου προκαλεί προβλήματα τα οποία ευτυχώς αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα», λέει η ίδια, στην οποία ανήκει η πρωτοποριακή αυτή ιδέα που όταν την ανακοίνωσε στη διεύθυνση του καναλιού, πήρε το πράσινο φως. «Αναμφισβήτητα ήταν μια πρόκληση για μένα όλο αυτό και χαίρομαι που μέχρι στιγμής τα έχω φέρει εις πέρας με τη συνεργασία των τεχνικών του σταθμού», συμπληρώνει η Φωτεινή Πασχαλίδου στην «Espresso», προσθέτοντας ότι το αυτοσχέδιο στούντιο θα μείνει στο σαλόνι της για όσο χρειαστεί.