Σχολιάζοντας τη δήλωση το περιφερειάρχη ΑΜ-Θ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο συντονιστής της νομαρχιακής οργάνωσης Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων, αναφέρει:

“Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προέβη σε μία δήλωση με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων όσον αφορά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Εγκαλεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι παραδίδει “εθνότητα” και “γλώσσα”.

Ασφαλώς ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του περιφερειάρχη δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τη “γραμμή” Γεωργιάδη-Σαμαρά-Μητσοτάκη.

Να του υπενθυμίσουμε ότι καμία διεθνής συνθήκη δεν ορίζει εθνότητα, και όσον αφορά τη γλώσσα, αυτή είχε αναγνωρισθεί επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στην Αθήνα και εκπρόσωπος της Ελλάδας ήταν ο καθηγητής Μπαμπινιώτης.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που οφείλει να κάνει τον λίγο καιρό που θα είναι ακόμη περιφερειάρχης, είναι να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Περιφέρειας που διοικεί που εξ αιτίας της αβελτηρίας του έχουν διογκωθεί.

Παρεμπιπτόντως, θα περιμέναμε, μιας και μπήκε στον κόπο να αναφερθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών, να βρει και δυο λόγια καταδίκης των επεισοδίων που προκάλεσαν τα “τάγματα εφόδου” των ακροδεξιών. Αλλά μάλλον περιμένουμε μάταια. Τέτοια “γραμμή” δεν ήρθε από την Πειραιώς…”.