Την εμμονή του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου κατά το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, να ζητά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την…απόσπαση μιας υπαλλήλου, αντί να καταθέτει ενώπιόν του προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών της Περιφέρειας, σημειώνει ο συντονιστής Ροδόπης ου ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων.

Αφορμή για τη δηκτική παρέμβαση του στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, αποτέλεσε η εξαγγελία του Χρ. Μέτιου οτι η αποκατάσταση της γέφυρας Καβάλας που κατέρρευσε θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, ενώ η πραγματικότητα είναι οτι αυτό θα συμβεί με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση και πόρους του ΠΔΕ.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Σακελλίων:

“Ο περιφερειάρχης μας είπε έμπλεος χαράς ότι τα χρήματα για τη γέφυρα της Καβάλας θα δοθούν από την Περιφέρεια. Δυστυχώς γα αυτόν τα χρήματα αυτά θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αλλά στ’ αλήθεια δεν μας εκπλήσσει αυτό. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από έναν περιφερειάρχη ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της κεντρικής ομιλίας του Πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή, παρουσία του Πρωθυπουργού και της μισής κυβέρνησης, το μόνο που ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ήταν…η απόσπαση μιας υπαλλήλου από την Αποκεντρωμένη στην αιρετή Περιφέρεια. Και ενδεχομένως επειδή ίσως θα νόμιζε ότι δεν καταλάβαμε τι ζητούσε, επανέλαβε το αίτημα αυτό και κατά τη διάρκεια της προλογικής ομιλίας του ενώπιον χιλίων και πλέον ανθρώπων. Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής”.