Ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν εικονικά Αλεξανδρούπολη και Σούδα!

Οι εικονικές εκτοξεύσεις έγιναν μεταξύ Κύπρου και Κρήτης και τα βλήματα αφίχθησαν στους στόχους τους και θεωρητικά τους έπληξαν: τη Σούδα σε 4′ από την εκτόξευσή τους, και  το γαλλικό αεροπλανοφόρο και την Αλεξανδρούπολη σε 8′-9′.
Kinzhal3

Ρωσικά μαχητικά MiG-31K, υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 οπλισμένα με πολυηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal, και επίσης στρατηγικά βομβαρδιστικά  Tu-142ΜΖ “Bear” με πυραύλους cruise Kalibr, πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές της αμερικανικής βάσης της Σούδας στην Κρήτη, του ναυστάθμου της Αλεξανδρούπολης, του γαλλικού αεροπλανοφόρου R61 “Charles de Gaulle” που συμμετείχε στην άσκηση «Ηνίοχος 22» της Π.Α., και αμερικανικών πλοίων! Στις εικονικές προσβολές συμμετείχαν και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου Il-38. Τα ρωσικά μαχητικά συνοδεύονταν από τέσσερα Su-35.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τη ρωσική βάση του Khmeimim στη Συρία. Επισήμως τα αεροσκάφη συμμετέχουν σε αεροναυτική άσκηση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες των μαχητικών με τους πυραύλους.

Οι επιλεγμένοι στόχοι αφορούν τη στέρηση δυνατότητας των ΗΠΑ να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία και να διατηρούν ναυτική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το MiG-31K είναι η έκδοση του μαχητικού ειδικά διαμορφωμένη για να φέρει τον εν λόγω πύραυλο. Το Tu-22M3 ήταν το πρώτο υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας που τέθηκε σε υπηρεσία. Το Tu-142ΜΖ “Bear” είναι το πρώτο στρατηγικό ρωσικό βομβαρδιστικό ιδίας κλάσεως και επιδόσεων με το αμερικανικό B-52.

Ο Kinzhal αναπτύσσει ταχύτητα 10 Mach και στην τελική φάση φτάνει τα 12 Mach (12,300–14,700 χλμ/ω.)! Όταν εκτοξεύεται από το μαχητικό MiG-31K έχει ακτίνα 2.000 χλμ και όταν εκτοξεύεται από στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 φτάνει τα 3.000 χλμ καθώς εκτοξεύεται από μεγαλύτερο ύψος.

Οι εικονικές εκτοξεύσεις έγιναν μεταξύ Κύπρου και Κρήτης και τα βλήματα αφίχθησαν στους στόχους τους και θεωρητικά τους έπληξαν: τη Σούδα σε 4′ από την εκτόξευσή τους (ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν η υπόγεια αμερικανική αποθήκη ναυτικών όπλων της Σούδας), και  το γαλλικό αεροπλανοφόρο και την Αλεξανδρούπολη σε 8′-9′.

Πρόσφατα οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά παγκοσμίως τον πολυηχητικό πύραυλο στην Ουκρανία, όταν κτύπησαν υπόγεια αποθήκη πυρομαχικών.

πηγή: defencenet.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood