Ρώμη: Πρώτο σε γκάλοπ το νεοφασιστικό κόμμα “Αδέρφια της Ιταλίας”

Πρόκειται για υπερσυντηρητικό κόμμα που στο σύμβολό του έχει τη φασιστική φλόγα που σύμφωνα με τους νοσταλγούς του Μπενίτο Μουσολίνι, καίει στον τάφο του δικτάτορα.
25465697c3ce6f4f68821a17c423d416_XL

Δημοσκόπηση στην Ιταλία δίνει πρώτο στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22%, το ακροδεξιό κόμμα “Fratelli d’ Italia” (“Αδέρφια της Ιταλίας”), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιταλική ιστορία.

Το κόμμα μάλιστα διοργανώνει στο Μιλάνο την Προγραμματική του Συνέλευση με 4.000 συμμετέχοντες.

Πρόκειται για υπερσυντηρητικό κόμμα που στο σύμβολό του έχει τη φασιστική φλόγα που σύμφωνα με τους νοσταλγούς του Μπενίτο Μουσολίνι, καίει στον τάφο του δικτάτορα.

Ρώμη: Πρώτο σε γκάλοπ το νεοφασιστικό κόμμα "Αδέρφια της Ιταλίας"Η πρόεδρός του κόμματος, Τζόρτζια Μελόνι, στο παρελθόν ήταν υπουργός Nέας Γενιάς σε κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι αλλά τώρα θέλει να ηγηθεί όλων των συντηρητικών  δυνάμεων.

Το θέμα είναι ότι οι θέσεις της, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία: ασκεί συνεχή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητά αυστηρούς περιορισμούς στην παρουσία μεταναστών. Μέχρι πρότινος εκθείαζε τον Πούτιν αλλά τώρα τάσσεται υπέρ της Ουκρανίας. Ζητά από τον Ντράγκι “να ξαναβρεί την αξιοπιστία του, που κατέληξε στην αποθήκη, να την ξεσκονίσει, και να δουλέψει με στόχο να αλλάξουν οι προτεραιότητες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και  Ανθεκτικότητας”.

Δεν καταδικάζουν τον φασισμό

Τα “Αδέλφια της Ιταλίας”, συνεχίζουν να μην καταδικάζουν με σαφήνεια τον φασισμό και επαναλαμβάνουν ότι πρόκειται απλά για μια διαφορετική ιστορική περίοδο. Για να μην χάσουν, όπως φαίνεται, κάποιες ψήφους του ακροδεξιού, πολιτικού χώρου.

 

Η Μελόνι και το κόμμα της λένε στη “Λέγκα” και φυσικά στον Μπερλουσκόνι ότι στο εξής πρόκειται να διεκδικήσουν την ηγεσία του συντηρητικού μετώπου, διότι τα γκάλοπ τους το επιτρέπουν: η “Λέγκα” βρίσκεται στο 15% της πρόθεσης ψήφου και η “Φόρτσα Ιτάλια” στο 8%.

Ρώμη: Πρώτο σε γκάλοπ το νεοφασιστικό κόμμα "Αδέρφια της Ιταλίας" 

Τι θα γίνει αν τα “Αδέρφια της Ιταλίας” κερδίσουν τις εκλογές;

Στις 12 Ιουνίου στήνονται οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές και σε λιγότερο από έναν χρόνο για τις βουλευτικές. Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν όντως το κόμμα αυτό αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη, σε ποιον βαθμό μπορεί να αλλάξει η στάση και η συνολική πολιτική της Ιταλίας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Είναι δύσκολο να σχηματιστεί μια ακόμη κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας, ενώ η αντίπαλη παράταξη, της κεντροαριστεράς, αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο λόγω της ασταμάτητα φθίνουσας πορείας των “Πέντε Αστέρων”, των νέων συμμάχων του προοδευτικού “Δημοκρατικού Κόμματος”.

Απορίες και ερωτήματα που στη φάση αυτή δεν είναι εύκολο να απαντηθούν. Είναι σαφές, όμως, ότι μετά τη Γαλλία το ενδιαφέρον της Ευρώπης – με τις όποιες σχετικές ανησυχίες – στρέφεται τώρα προς την Ιταλία.

Πηγή: Deutsche Welle / Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη

Επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood