Ροδόπη | Σημαντικές ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Ταπατζάς: "Εμείς κάνουμε ενέργειες προς την κατεύθυνση να επιλύσουμε στο μέτρο του εφικτού όλα τα προβλήματα, και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πυρκαγιές στην περιοχή μας". 
1100_10a1d09b-9fa4-4124-9d1e-755226fdfa2c

Σύσκεψη εκπροσώπων των συναρμόδιων φορέων εν όψει της της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει την Πρωτομαγιά, συγκάλεσε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, μετά από σχετικό έγγραφο που του εστάλη από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ροδόπης, Πύραρχο, Απόστολο Κώνστα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά προκειμένου να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και με στόχο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Νικόλαος Ευκαρπίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, από την Πολιτική Προστασία Ροδόπης ο Απόστολος Τομζάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ροδόπης Απόστολος Κώνστας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Γιώργος Ζιώγας, ο Διοικητής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Απόστολος Καρατόλιος, ο Διοικητής της 2ης ΜΣΕΠ Γεώργιος Καραγιάννης, ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κομοτηνής Δήμος Ευτυχιάκος, ο Αντιδήμαρχος Μαρωνείας–Σαπών Αλή Τοπάλ, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σαπών Νικόλαος Κοκκίνης, η Αντιδήμαρχος Ιάσμου Σιμπέλ Χατζή Αλή, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιάσμου ο Χρήστος Μπαλκουρανίδης, και από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ο Χρήστος Χαριτόπουλος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενή συζήτηση για την προετοιμασία που πρέπει να κάνουν όλοι, βάσει των αρμοδιοτήτων τους, ενώ τέθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης μετά την εμπειρία των πυρκαγιών του περσινού καλοκαιριού που έπληξαν με δραματικό τρόπο την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την Π.Ε. Ροδόπης.

Ο κ. Ταπατζάς δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης:

«Μετά από έγγραφη παρότρυνση του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης πήρα την πρωτοβουλία να συγκαλέσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε κυρίως προληπτικά ώστε να μην επαναληφθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις της περσινής χρονιάς.

Τέθηκαν οι προϋποθέσεις βελτίωσης της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς υπήρξαν στο παρελθόν προβλήματα συντονισμού, ενώ σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν σε μηχανήματα και προσωπικό.

Εμείς κάνουμε ενέργειες προς την κατεύθυνση να επιλύσουμε, στο μέτρο του εφικτού, όλα τα προβλήματα, και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πυρκαγιές στην περιοχή μας». 

Σημειώνεται ότι μόλις σταλεί η εγκύκλιος από το αρμόδιο Υπουργείο που ορίζει τη σύνθεση των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), αυτό θα συγκληθεί άμεσα σε συνεδρίαση.

Ροδόπη | Σημαντικές ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό εν όψει αντιπυρικής περιόδου Ροδόπη | Σημαντικές ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό εν όψει αντιπυρικής περιόδου Ροδόπη | Σημαντικές ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό εν όψει αντιπυρικής περιόδου Ροδόπη | Σημαντικές ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood