Πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για μαθητές οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες, πήρε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”.
Στη σχετική του ανακοίνωση-κάλεσμα, αναφέρει:
Ο Σύλλογός μας:
  • Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για ζωή με αξιοπρέπεια, σταθερή εργασία, πλήρη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, και υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης που δεν πρέπει για κανένα λόγο να εξαιρεί κανένα παιδί.
  • Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη κάθε οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων διασφαλίζοντας την ευημερία των κερδών και των αριθμών αλλά όχι των ανθρώπων.
    Βρίσκεται πάντα αλληλέγγυος, τώρα και στο παρελθόν, στο πλευρό μαθητών και οικογενειών που έχουν αντιμετωπίσει πάσης φύσεως δυσκολίες, και αντιλαμβάνεται πως στη συγκυρία της επιδημίας και της οικονομικής κρίσης, μέρος των μαθητών μας και των οικογενειών τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια των αναγκαίων σχολικών ειδών.
Συνεπώς ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, ζητώντας και τη στήριξη των Συλλόγων Διδασκόντων, να συγκεντρώσει μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση σχολικά
είδη (ή και καινούργια), κάθε είδους, προκειμένου αυτά να διατεθούν για χρήση, ανώνυμα, σε μαθητές/τριες που τα έχουν ανάγκη.
Ειδικότερα καλούμε:
  • Κάθε Σύλλογο διδασκόντων να αναρτήσει στην είσοδο και τα μέσα του σχολείου (ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης), τη σχετική ανακοίνωση, και να βοηθήσει στη σχετική ταξινόμηση και αποθήκευση των σχολικών ειδών, ορίζοντας ώρα παραλαβής στο σχολείο.
  • Κάθε εκπαιδευτικό, γονέα, πολίτη, να διαθέσει τυχόν σχολικά είδη που δεν χρειάζεται, στους Συλλόγους διδασκόντων.
  • Τους Δήμους της Ροδόπης, να συμβάλλουν όπου και αν χρειαστεί στη μεταφορά και διανομή των συγκεντρωμένων σχολικών ειδών”.