Σε συνέχεια της προαναγγελίας του εθελοντικού καθαρισμού δασικών εκτάσεων στις περιοχές Μίσχου, Μεγάλου Πιστού και Σώστη, από κατάλοιπα παράνομων μεταναστών, τα οποία αφενός ρυπαίνουν το περιβάλλον και αφετέρου αποτελούν εν δυνάμει εστίες πρόκλησης πυρκαγιών, ανακοινώθηκε οτι η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.
Η συνάντηση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 16:00 στο δημοτικό γήπεδο Μίσχου.
Καλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους γάντια μιας χρήσης και ει δυνατόν σακούλες σκουπιδιών γίγας και ενισχυμένες.
Συνδρομή των προσπαθειών των πυροσβεστών
Ταυτόχρονα, και επειδή όπως είναι ήδη γνωστό η φωτιά μέσα στο ορεινό συγκρότημα του Παπικίου συνεχίζει και εξαπλώνεται με σχεδόν βέβαιη εξέλιξη το να φτάσει και σε σημεία πευκόφυτα με ανυπολόγιστες συνέπειες, καλείται κάθε πολίτης της περιοχής σε εθελοντική δασοπυρόσβεση προκειμένου να ενισχυθούν οι τιτάνιες προσπάθειες των πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής που για ενδέκατο 24ωρο σήμερα προσπαθούν για το ακατόρθωτο κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.
“Η παρουσίας μας θα συμβάλει θετικά στην κατάσβεση και θα τονώσει το ηθικό των πυροσβεστών μας ώστε να μην αισθάνονται μόνοι και ξεχασμένοι στην ηρωική τους προσπάθεια”, τονίζουν οι οργανωτές της ενέργειας.