Συνελήφθησαν την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, συνολικά πέντε διακινητές, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 27 ετών, και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 38 (άντρες) και 28 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 20 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στον νομό Ροδόπης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, ηλικίας 46, 38, 28 και 27 ετών, καθόσον όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονταν σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς 9 μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις από τους δράστες, ηλικίας 46, 28 και 27 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό άγνωστο συνεργό τους και συνοδηγό τον 38χρονο, με το οποίο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τους 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, ανέπτυξε αρχικά ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Τελικά, μετά από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 38χρονο συνοδηγό του οχήματος, ενώ ο οδηγός του αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Συνόρων – Αλεξανδρούπολης και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 11 μη νόμιμους μετανάστες.

Τα τρία οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Διδυμοτείχου.