Ροδόπη | Οδηγίες για έγκαιρη καταπολέμηση των ακρίδων

Οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιώτες για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των ζημιών σε καλλιέργειες από ακρίδες, εξέδωσε το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
97c14e78-akrida984-1

Συγκεκριμένα:

Βασική προϋπόθεση για την πρόληψη των ζημιών από ακρίδες αποτελεί ο έγκαιρος εντοπισμός των ακριδοκηλίδων και η άμεση καταπολέμηση του πληθυσμού τους στο ανήλικο στάδιο της προνύμφης και πριν την ενηλικίωση οπότε και ξεκινά η πτήση του εντόμου.

Η πρόληψη είναι εξαιρετικά σημαντική δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε έξαρση της εμφάνισης του πληθυσμού τους σε περιοχές της Ροδόπης.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, αλλά και τα όργανα των Δασικών Υπηρεσιών, καλούνται να ειδοποιούν τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ροδόπης στα τηλέφωνα 25313-50420|408|439 και τους αντίστοιχους Δήμους μόλις αντιληφθούν την εμφάνιση εστιών εκκόλαψης (πρώτες κηλίδες) περίπου στις αρχές του Απριλίου. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η έγκαιρη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την οργάνωση συνεργείων ανίχνευσης και καταπολέμησης των ακρίδων και να αποφευχθούν ζημιές στις καλλιέργειες.

Όπως σημειώνει άλλωστε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Μανώλης Ταπατζάς, “επιβάλλεται να γίνεται συλλογική καταπολέμηση με επίβλεψη και ευθύνη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ροδόπης, κατόπιν κήρυξης της περιοχής ως ακριδόπληκτης“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood