Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στον νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις διακινητές, ένας 25χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 59 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Αρίσβη Ροδόπης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, ενώ ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε ο 25χρονος διακινητής μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Ιανουάριο σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Δέρειου – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα με οδηγούς τους δύο ημεδαπούς δράστες, πλην όμως αυτοί δε συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, το ένα όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο 44χρονος οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Ο 58χρονος οδηγός του δευτέρου οχήματος, το ακινητοποίησε σε κοντινή απόσταση και επιχείρησε επίσης να διαφύγει πεζός, πλην όμως και αυτός συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό των δύο οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά 12 μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.