Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Εγνατία Οδό, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, 29 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 55 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, με τη συνδρομή αξιωματούχων του FRONTEX, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 26 μη νόμιμους μετανάστες.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 26χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της κλοπής, διότι από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που οδηγούσε είχε κλαπεί νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 29 μη νόμιμους μετανάστες.

Τα δύο φορτηγά κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.