Το ενδεχόμενο ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στη Ροδόπη, με υποβολή αντίστοιχου αιτήματος προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξετάστηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη τοπικών φορέων που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι, Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, και Αρριανών Ριτβάν Αχμέτ, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Χουβαρδάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, και η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της τηλεδιάσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εδώ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρακολουθούμε επισταμένα τις εξελίξεις, παραμένουμε σε αυξημένη εγρήγορση, σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς. Ως αυτοδιοίκηση καλούμαστε να ενισχύσουμε το έργο των αρμόδιων και των υγειονομικών φορέων, και αυτό πράττουμε. Ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ λόγω της πανδημίας χειρίζονται άμεσα αυτή την επείγουσα κατάσταση, τηρώντας αυστηρά και κατάλληλα πρωτόκολλα. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και οφείλουμε όλοι μας να λάβουμε μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού. Εφαρμόζουμε όλοι σωστά και πιστά τους κανόνες πρόληψης και προστασίας, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, παραμένουμε στο σπίτι για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Ενημερωνόμαστε σωστά από τους ειδικούς και τους γιατρούς, και ακολουθούμε τις συστάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε εφησυχασμός. Επαγρυπνούμε».