Άμεσα συνελήφθη ο 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέπραξε διαδοχικές διαρρήξεις – κλοπές με τη χρήση κλεμμένου αυτοκινήτου σε καταστήματα και επιχειρήσεις στον νομό Ροδόπης. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και ο 30χρονος συνεργός του, επίσης ημεδαπός, που αναζητείται.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής προς Σάββατο, με τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, μετέβησαν σε καταστήματα – επιχειρήσεις στην Κομοτηνή και σε οικισμούς του νομού Ροδόπης και αφού εμβόλιζαν τις προσόψεις τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό όπου αφαιρούσαν προϊόντα, ενώ σε μία περίπτωση δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.

Συνολικά οι δράστες αφαίρεσαν τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα βενζινοκίνητο εργαλείο, πακέτα τσιγάρων, τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κομοτηνής, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αύλειο χώρο οι τρεις αφαιρεθέντες φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα πακέτα τσιγάρων και τα τρόφιμα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ηλεκτρονικός φορητός υπολογιστής,
  • τρία ηλεκτρικά εργαλεία,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • μπαταρία αυτοκινήτου και
  • φακός.

Κατασχέθηκε επίσης το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ομοειδείς περιπτώσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.