Συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 52, 29, 23 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες.

4Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 29, 23 και 21 ετών, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών εντόπισαν τον 52χρονο να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 15 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, διότι ο 52χρονος κατείχε και υπέδειξε στους αστυνομικούς, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας.