Συνελήφθησαν την Παρασκευή στους νομούς Ροδόπης και Έβρου τρεις διακινητές, ένας 31χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 23 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες  στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης  – Κομοτηνής (ύψος της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά στο ύψος του οικισμού Ροδίτη, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.

4f18a2e4 2 4Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί,  στην Εθνική  Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με οδηγό τον 41χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, πλησίον του κόμβου Αρδανίου στην Εγνατία  Οδό, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 41χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις πλαστές ταυτότητες των αρχών της Βουλγαρίας.

94d9b201 3 2Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ φορτηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 36χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα και τρία πλαστά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.