Ροδόπη-Αλεξανδρούπολη | Κατασχέθηκαν 55.405 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα

Το κύκλωμα που τα διακινούσε θα αποκόμιζε παράνομο κέρδος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
2...

Συνελήφθησαν χθες και προχθές σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, έξι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση λαθραίων ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση κυκλώματος το οποίο μεταφέρει λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα από την Ελλάδα στην Τουρκία με τη χρήση βάρκας μέσω του ποταμού Έβρου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τους τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι νωρίτερα απέκρυψαν σε παραθαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης κιβώτια που περιείχαν συνολικά 5.900 ηλεκτρονικά τσιγάρα, με σκοπό να τα εξάγουν παράνομα στην Τουρκία.

Μετά από επιστάμενη έρευνα και σχετικές αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς και άλλους τρεις ημεδαπούς σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, για τους οποίους πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση.

Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών και σε μία αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως χώρο απόκρυψης των λαθραίων, όπου βρέθηκαν, πλήθος ηλεκτρονικών τσιγάρων, κινητά τηλέφωνα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • 505 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • 620 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα
  • 5 οχήματα
  • 2 βάρκες
  • 31 ανταλλακτικά αυτοκινήτων
  • χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των κατασχεθέντων και συνάμα το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Ροδόπη-Αλεξανδρούπολη | Κατασχέθηκαν 55.405 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα Ροδόπη-Αλεξανδρούπολη | Κατασχέθηκαν 55.405 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα Ροδόπη-Αλεξανδρούπολη | Κατασχέθηκαν 55.405 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood