Αναρτήθηκαν την Τετάρτη τα ονόματα των 1.040 επιτυχόντων για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδων Θεραπευτών Λόγου, Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργασιοθεραπευτών – Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών καθώς και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), που διορίζονται βάσει της σειράς κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεών τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Στη λίστα με τους διορισθέντες ΕΕΠ – ΕΒΠ περιλαμβάνονται 10 θέσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ροδόπης, στις οποίες διορίζονται οι:

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΕΛΗΣΤΑΜΑΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕ23 Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΕ25 Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΖΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΕ25 Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΚΟΥΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕ28 Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΛΙΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕ28 Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ29 Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕ01 Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΧΑΨΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕ01 Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΝΤΟΥΜΠΑ ΧΡΥΣΗ ΔΕ01 Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΕ01 Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνονται μόνιμοι, μέσω ΑΣΕΠ, διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, τομέα που η Κυβέρνηση θεωρεί μείζονος σημασίας.

Στηρίζουμε έμπρακτα αυτό το κρίσιμο σκέλος της δημόσιας εκπαίδευσης, τα παιδιά, τις οικογένειες αλλά και το σχολείο και τους λειτουργούς του. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, με συνέπεια, ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, για ένα καλύτερο σχολείο για μια καλύτερη κοινωνία.

Παράλληλα, δρομολογούμε για πρώτη επίσης φορά, την σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, σταθμισμένων στις ανάγκες των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την ίδρυση προστατευμένων εργαστηρίων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που θα δίνουν διέξοδο στους αποφοίτους των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στόχος μας, η εκπαίδευση για όλους χωρίς αποκλεισμούς, με ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προσαρμοστεί σταδιακά στη λογική της ενταξιακής εκπαίδευσης για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».