Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στις 22:30 η συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, ψήφισαν και οι 300 βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση έδωσαν οι 158 βουλευτές που εκλέχθηκαν με τη ΝΔ, ενώ αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης 142 βουλευτές από τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25).

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με βάση το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, στις  τρεις ημέρες ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, συνολικά τοποθετήθηκαν 155 ομιλητές: 108 βουλευτές, οι 6 Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι αντίστοιχοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 33 υπουργοί, και δύο πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Η διάρκεια των συνεδριάσεων ξεπέρασε τις 31 ώρες, όταν στις δύο προηγούμενες συζητήσεις επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, είχαν μιλήσει 74 και 99 βουλευτές αντίστοιχα, σε συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 29 ωρών. Μεταπολιτευτικά η μέση διάρκεια των συνεδριάσεων κυμάνθηκε  στις 20 ώρες.