Ψηφίσματα Δ.Σ. Μαρώνειας-Σαπών, για υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας και αποζημιώσεις αγροτών

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου, Ντίνου Χαριτόπουλου.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 2
Στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφισμάτων με τα οποία ζητάει την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος Σαπών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, και την καταβολή των αποζημιώσεων σε παραγωγούς της Ροδόπης για ζημιές που υπέστησαν το 2018.
Τα ψηφίσματα:
  • Ψήφισμα για την επαναλειτουργία του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στις Σάπες.
Η οικονομική κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε και τον κομβικό ρόλο των Τραπεζών στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των κοινωνικών ομάδων όπως τα ΑΜΕΑ, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι, τα χαμηλά εισοδήματα, οι άνεργοι κ.α. Τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν, με πολίτες να αγωνιούν και να ταλαιπωρούνται για την κάλυψη των συναλλαγών τους, είναι προσβλητικά για μία χώρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα παραπάνω προβλήματα εμφανίστηκαν οξυμένα και στο Νομό Ροδόπης, αφού ύστερα από την απόφαση της διοίκησης Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος Σαπών, το σύνολο των πολιτών, μαζί  με τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς, έπρεπε να εξυπηρετηθεί από το κατάστημα Κομοτηνής και υποβάλλονται σε έξοδα, ταλαιπωρία, συνωστισμό, χάσιμο χρόνου, μετακινήσεις. Η στρέβλωση αυτή στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην περιοχή μας πρέπει να διορθωθεί με νέα απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος για επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες, άμεσα. Το υποκατάστημα της ΕΤΕ Σαπών εξυπηρετούσε την ευρύτερη  περιοχή των κατοίκων 60 και πλέον οικισμών από τρεις Δήμους και τις συναλλαγές εκατοντάδων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Ζητούμε από την διοίκηση της ΕΤΕ, τις αρμόδιες  υπηρεσίες και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, όπως το απαιτούν και οι νέες συνθήκες να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας.
  • Ψήφισμα για την αποζημίωση των παραγωγών Ροδόπης
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών εκφράζει ομόφωνα την συμπαράστασή του στους παραγωγούς βαμβακιού, καπνού και σιτηρών της περιοχής για τις ζημιές που υπέστησαν το 2018 από το πράσινο σκουλήκι, την ανομβρία και τις πλημμύρες, και ζητάει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβάλει σ’ αυτούς τις επιπλέον αποζημιώσεις που αναλογούν στο δίκαιο αίτημά τους, συμπεριλαμβάνοντάς τους στο πρόγραμμα των επιπλέον αποζημιώσεων κατά τα πρότυπα των εξαγγελθέντων για τους αγρότες του Ν. Έβρου Το ψήφισμα θα σταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς, στους βουλευτές του Ν. Ροδόπης και στον Περιφερειάρχη, ενώ ο Δήμος θα προβεί  στη συνέχεια στις παρακάτω ενέργειες: α) Σύσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. με τους εμπλεκόμενους βαμβακοπαραγωγούς και σιτοπαραγωγούς, β) άμεσα, εκ νέου ενημέρωση στους βουλευτές του νομού και επίσημους φορείς, και γ) να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των δράσεων.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood