Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου “Δεν είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας”

Ο Δήμος ζητά τη στήριξη των βουλευτών Ροδόπης για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.
ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ 3

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στον Ίασμο, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου.

Σε αυτό τονίζονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου καταδικάζει ομόφωνα και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά του για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Ιάσμου, το οποίο ήδη υπολειτουργεί, έχοντας προκαλέσει ήδη μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας, και ζητά την άμεση στελέχωσή του με τουλάχιστον έναν ακόμα υπάλληλο.

Η βαθμιαία υποβάθμιση, με απώτερο σκοπό ίσως το οριστικό κλείσιμο του ανωτέρω υποκαταστήματος, σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ υπάγεται στην “ανάγκη αναδιοργάνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων” προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε “στρατηγικό επενδυτή”. Είναι δε αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας δωδεκαετίας και των διοικήσεων που διόρισαν, οι οποίες υλοποίησαν και υλοποιούν τη στρατηγική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς.

Θεωρούμε ως πλήρως ατεκμηρίωτη και σχεδιασμένη πρόχειρα και στο πόδι την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για την υποστελέχωση του υποκαταστήματος Ιάσμου, η οποία λειτουργεί με γνώμονα δήθεν το κέρδος και τις ζημίες που όμως ουδέποτε τεκμηρίωσε.

Επίσης θεωρούμε άκρως απαράδεκτη την πρακτική της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου μας και γνωστοποιούμε προς κάθε αποδέκτη ότι οι δημότες μας δεν είναι δημότες δεύτερης κατηγορίας και ουδείς δικαιούται να τους απαξιώνει.
Τουναντίον θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων του Δήμου.

Θα πρέπει να επιδιώξουμε την παρέμβαση, την συμπαράσταση και την αρωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης, των ΕΛΤΑ και όλων των αρμοδίων, ώστε το Κατάστημα Ιάσμου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας οι οποίες απαιτούνται σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Ελληνικής Επικράτειας όπως είναι ο Δήμος Ιάσμου.

Η απόφαση για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Ιάσμου λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών που εξυπηρετούν παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, κ.ά.

Το ανωτέρω υποκατάστημα εξυπηρετεί ως επί το πλείστον, αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και συνταξιούχους ηλικιωμένους συνδημότες μας που αδυνατούν να μετακινηθούν, αλλά και δημότες οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Όλοι αυτοί, σε περίπτωση, που απευχόμαστε, ασθένειας ή παροχής αδείας του μοναδικού υπαλλήλου μας, θα χρειάζεται να διανύουν απόσταση 20 ή και παραπάνω χιλιομέτρων προκειμένου να προσεγγίσουν το πλησιέστερο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Νομού, την Κομοτηνή.

Εκτός από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τον μοναδικό εργαζόμενο, καθώς το μέλλον του είναι ρευστό και έρχεται αντιμέτωπος με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά, τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική του ζωή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ζητά:

1. Να αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί με επαρκές μόνιμο προσωπικό, τουλάχιστον με έναν ακόμη υπάλληλο, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων για ταχυδρομικό έργο οικονομικό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους, και να επικουρεί στο έργο του μοναδικού σήμερα υπαλλήλου.
2. Να μην υπάρξει καμία περαιτέρω απόλυση, η οποία θα σημάνει και το κλείσιμο αυτομάτως του ανωτέρω υποκαταστήματος, αφού στο συγκεκριμένο υποκατάστημα εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν διαλογικής συζήτησης έχοντας υπόψη του το παραπάνω ψήφισμα το οποίο ανέγνωσε στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πρόεδρος

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Εγκρίνει και συντάσσεται κατά πλήρη θέση και άποψη με το ανωτέρω ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Ιάσμου.

2. Ζητά να αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί με επαρκές μόνιμο προσωπικό, τουλάχιστον με έναν ακόμη υπάλληλο, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων για ταχυδρομικό έργο οικονομικό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους, και να επικουρεί στο έργο του μοναδικού σήμερα υπαλλήλου.

3. Να μην υπάρξει καμία περαιτέρω απόλυση, η οποία θα σημάνει και το κλείσιμο αυτομάτως του ανωτέρω υποκαταστήματος, αφού στο συγκεκριμένο υποκατάστημα εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος.

4. Η παρούσα απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ιάσμου να κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς, στους τρεις βουλευτές του Νομού Ροδόπης και στα τοπικά ΜΜΕ.

Η παρούσα απόφαση πήρε αριθμό 16/2024″.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood