Ψηφιακά πλέον η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου

Μέσω του gov.gr εκδίδεται πλέον η άδεια πολιτικού γάμου από τους Δήμους της χώρας.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

Μέσω του gov.gr εκδίδεται πλέον η άδεια πολιτικού γάμου από τους Δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα οι πολίτες έχουν πια τη δυνατότητα να αιτούνται ψηφιακά από τον Δήμο τους την έκδοση της άδειας πολιτικού γάμου και να την παραλαμβάνουν στην προσωπική τους θυρίδα (my.gov.gr).

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Οικογένεια» και στην υποενότητα «Γάμος/συμβίωση».

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται για την τέλεση πολιτικού γάμου γρήγορα, εύκολα, και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Συγκεκριμένα:

  1. Οποιοσδήποτε από τους δύο μελλοντικούς συζύγους, εισέρχεται στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet ή web banking,
  2. Συμπληρώνει τα στοιχεία του, τα στοιχεία του/της μελλοντικού/ης συζύγου, και επισυνάπτει τη σελίδα της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε η γνωστοποίηση του γάμου, καθώς και ένα αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας,
  3. Εκδίδει και πληρώνει το σχετικό ηλεκτρονικό παράβολο, και
  4. Υποβάλλει την αίτηση.

Η άδεια πολιτικού γάμου εκδίδεται ύστερα από επτά (7) ημερολογιακές ημέρες ώστε να υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την υποβολή καταγγελιών.

Μετά την έκδοσή της, η άδεια αποστέλλεται στη θυρίδα του πολίτη (my.gov.gr), ο οποίος ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και γραπτού μηνύματος (SMS).

Διευκρινίζεται ότι η ψηφιακή υπηρεσία έκδοσης άδειας πολιτικού γάμου παρέχεται μέσω των θυρίδων των Δήμων στο gov.gr. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ήδη δημιουργήσει θυρίδες για το σύνολο των 332 Δήμων της χώρας. Η ενεργοποίηση της θυρίδας γίνεται ύστερα από αίτημα κάθε Δήμου. Μέχρι στιγμής 159 Δήμοι της χώρας έχουν ενεργοποιήσει τη θυρίδα τους. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους Δήμους που έχουν ενταχθεί στο gov.gr, στον σύνδεσμο https://aitiseis-dhmoi.services.gov.gr/dhmoi/

Η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου μέσω του gov.gr έρχεται να προστεθεί στις κοινές δράσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν εδώ και τρία και πλέον χρόνια τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών των Δήμων, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood