Πρόβλημα στο 12ο νηπιαγωγείο λόγω έλλειψης νηπιαγωγού και εν αναμονή προκάτ αιθουσών

Πρόβλημα στο 12ο νηπιαγωγείο λόγω έλλειψης νηπιαγωγού και εν αναμονή προκάτ αιθουσών.
2 (19)

Τις δυσλειτουργίες που ανακύπτουν λόγω της έλλειψης νηπιαγωγού και εν αναμονή των προκάτ αιθουσών στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αναδεικνύουν με ανοιχτή επιστολή τους γονείς μαθητών του 12ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής. Λόγω του μεγάλου αριθμού (50) των παιδιών, αναμένεται η πρόσληψη μιας ακόμη νηπιαγωγού εν όψει της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ μέσα από το θέμα θίγεται για μια ακόμη φορά η γενικότερη ανάγκη για περισσότερες σχολικές υποδομές.

Με την επιστολή τους οι γονείς αξιώνουν οι προκάτ αίθουσες να εγκατασταθούν εντός του Οκτωβρίου, να είναι πλήρως λειτουργικές και βαρέως τύπου, και μέχρι τότε να παραχωρηθεί από το Δήμο ή να νοικιαστεί κατάλληλος χώρος.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Γονείς μαθητών δύο τμημάτων του 12ου Νηπιαγωγείου ενημερωθήκαμε τρεις μέρες πριν τον Αγιασμό ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει για τα παιδιά μας σε απαράδεκτες συνθήκες. Συγκεκριμένα, επειδή εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο Κομοτηνής, χωρίς να έχουν μεριμνήσει για τις στοιχειώδεις υποδομές, το Νηπιαγωγείο βρέθηκε με πενήντα υπεράριθμους μαθητές που δεν μπορεί να στεγάσει. 

Με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι μαθητές του 4ου και του 5ου τμήματος όλοι μαζί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού σχολείου μέχρι τα μέσα Νοέμβρη που αναμένεται να εγκατασταθούν προκάτ αίθουσες στην αυλή του Νηπιαγωγείου. 

Οι συνθήκες αυτές, πέρα από το γεγονός ότι υποτιμούν τον σκοπό της αγωγής, είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς στοιβάζονται πενήντα νήπια σε μία αίθουσα τη στιγμή που το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τα τμήματα νηπιαγωγείου είναι 25 μαθητές, ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας οι ειδικοί προτείνουν τμήματα των 15 μαθητών.

Μάλιστα, προκειμένου να αποδεχτούμε αυτές τις λύσεις, δεν ενημερωθήκαμε από την Πρωτοβάθμια ή από το Δήμο, αλλά από το εκπαιδευτικό προσωπικό την τελευταία στιγμή και παράλληλα μας δόθηκε η “επιλογή” να μη στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο χωρίς απουσίες μέχρι να έρθουν τα containers!

Δε δεχόμαστε ότι τα παιδιά μας περισσεύουν από την εκπαιδευτική διαδικασία! Δε δεχόμαστε να φοιτούν με ακόμα χειρότερους όρους! Θέλουμε να αγαπήσουν το σχολείο τους και να αναπτύσσονται ολόπλευρα σε αυτό! Πώς όμως να γίνει κάτι τέτοιο αν αντί να βρίσκονται σε ένα χώρο ασφαλή και κατάλληλο για την ηλικία τους, περιφέρονται από αίθουσες άλλων σχολείων σε προκάτ δυσχεραίνοντας την – ήδη δύσκολη – περίοδο της προσαρμογής;

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι δημότες/δημότισσες και οι φορείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο ζητάμε να δοθεί εδώ και τώρα λύση και προτείνουμε:

  1. Άμεση εκπόνηση προγράμματος ανέγερσης νέων Νηπιαγωγείων στην πόλη μας, ώστε να λυθεί μια και καλή το ζήτημα της σχολικής στέγης. Να μη γίνουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες  μόνιμη λύση.

2. Mέχρι τότε να δεσμευτούν όλοι οι αρμόδιοι ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν εγκατασταθεί τα containers και ότι θα είναι πλήρως λειτουργικά (σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης, με βοηθητικούς χώρους, κ.λπ.).

3. Να εξασφαλιστεί ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα είναι βαρέως τύπου σύμμεικτης κατασκευής, ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στέγασης για τα παιδιά μας, και όχι οικονομικά containers απλού τύπου που θα μοιάζουν με τσίγκινα κλουβιά και στα οποία θα παγώνουν το χειμώνα και θα ψήνονται το καλοκαίρι. Να ενημερωθούμε επίσημα για το είδος των προκάτ που περιμένουμε. Ως τώρα έχουμε μόνο μια αόριστη διαβεβαίωση ότι θα είναι σύγχρονα.

4. Μέχρι τότε να παραχωρηθεί από το Δήμο ή να νοικιαστεί χώρος κατάλληλος για τους μαθητές και τις δασκάλες τους, όπως γίνεται και στην περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου.

5. Ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να μπορέσουν να χωριστούν τα δύο τμήματα σε διαφορετικές αίθουσες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood