Πρωτοβουλία σωτηρίας μελισσών και γεωργών

Συγκεντρώθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές που καλούν την Κομισιόν την να προτείνει νομικά μέτρα για τη σταδιακή κατάργηση των συνθετικών φυτοφαρμάκων κατά 80% έως το 2030, με στόχο την πλήρη κατάργησή τους έως το έτος 2035, και την υποστήριξη των αγροτών σε αυτή τη μετάβαση.
melissa33
Χριστίνα Κοψίνη
Περισσότερες από ένα εκατομμύριο είναι οι υπογραφές που συγκέντρωσε η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προστασία των Μελισσών και των Αγροτών.

Με σύνθημα «Σώστε τις μέλισσες και τους αγρότες! Προς μια γεωργία φιλική προς τις μέλισσες για ένα υγιές περιβάλλον», οι επιτροπές, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων (ENVI), Γεωργίας (AGRI), και Αναφορών, του Ευρωκοινοβουλίου, διοργανώνουν δημόσια ακρόαση και συζητούν με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας για τις προτάσεις τους.

Η ακρόαση θα γίνει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Ευρωκοινοβούλιο στις 15:30 ώρα Ελλάδας και για όλους όσοι θα θελήσουν να την παρακολουθήσουν θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της διεύθυνσης https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/envi-committee-meeting_20230124-0900-COMMITTEE-ENVI).

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προστασία των Μελισσών και των Αγροτών συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομικά μέτρα για τη σταδιακή κατάργηση των συνθετικών φυτοφαρμάκων κατά 80% έως το 2030, με στόχο την πλήρη κατάργησή τους έως το έτος 2035, και την υποστήριξη των αγροτών σε αυτή τη μετάβαση.

Σημαντικό ζητούμενο της Πρωτοβουλίας είναι η αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων στις αγροτικές περιοχές ώστε η γεωργία να καταστεί καταλύτης για την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, με στόχους, τη μεταρρύθμιση της γεωργίας με την παροχή προτεραιότητας στη διαφοροποιημένη και βιώσιμη γεωργία μικρής κλίμακας, την υποστήριξη της ταχείας αύξησης των αγρο-οικολογικών και βιολογικών πρακτικών, τη διευκόλυνση της ανεξάρτητης επιμόρφωσης που βασίζεται στους γεωργούς, και την ανεξάρτητη έρευνας σχετικά με τη γεωργία χωρίς φυτοφάρμακα και Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς.

Περισσότερα για την καμπάνια μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://www.savebeesandfarmers.eu/eng

πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood