Εξειδικευμένο επιστημονικό κλιμάκιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Κομοτηνής του ΠΑΟΚ, παρέχοντας συμβουλές για τη σωστή διατροφή των παιδιών αλλά και για το ψυχολογικό κομμάτι.

Η δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών καθώς η Ακαδημία επιλέγεται συνεχώς εδώ και πέντε χρόνια να συμπεριλαμβάνεται στις 125 καλύτερες αναπτυξιακές ποδοσφαιρικές δομές της χώρας.

Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες και παιχνίδια με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία αποκόμισαν σημαντικές πληροφορίες για τη βελτίωση τους ως σημερινοί αθλητές και αυριανοί καλύτεροι άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας σε διαφορετικές δοκιμασίες δεξιοτήτων, άσκησης και διατροφής, εκπαιδεύτηκαν τρεις άξονες:

α) την ισορροπία στη ζωή τους,

β) τη μεταξύ τους συνεργασία,

γ) την ανοχή στη διαφορετικότητα.

 

Αναλυτικότερα:

  • στην ισορροπία στη διατροφή τους (τρόφιμα vs άσκηση).
  • στην ισορροπία στην καθημερινότητά τους (διάβασμα vs αθλητισμός, tablet vs παιχνίδι).
  • στη συνεργασία των τροφίμων ώστε με τους κατάλληλους συνδυασμούς να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  • στη συνεργασία τους στην προπόνηση και στον αγώνα, ώστε όλοι να συμβάλλουν και να είναι συνυπεύθυνοι για το αποτέλεσμα, είτε θετικό είτε αρνητικό.
  • στην ανοχή στη διαφορετικότητα και στην προσέγγιση διαφορετικών χαρακτήρων, σωματότυπων και άλλων χαρακτηριστικών.

Η δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών καθώς η Ακαδημία επιλέγεται συνεχώς εδώ και πέντε χρόνια να συμπεριλαμβάνεται στις 125 καλύτερες αναπτυξιακές ποδοσφαιρικές δομές της χώρας.

“Ευχαριστούμε τους εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη σημαντική συνέργειά τους. Το κόνσεπτ των εν λόγω ενεργειών είναι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα και άρα πολύτιμο για όλους μας: paok opap 22για τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά και για εμάς ως υπεύθυνοι των Ακαδημιών”, δήλωσε ο Διευθυντής της Ακαδημίας Κομοτηνής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παγωνίδης, και συμπλήρωσε: “Αυτός εξάλλου είναι και ο δικός μας στόχος από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας: να παρέχουμε στα παιδιά του τόπου μας όχι μόνο ποδοσφαιρική κατάρτιση, αλλά και αθλητικές γνώσεις γενικότερα, και συμβουλές ευρύτερες για την καθημερινότητά τους, όπου δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε οτι τον πρώτο ρόλο τον έχει το σχολείο. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Γιώργο Μαρινάκη, τους συνεργάτες και τους προπονητές, διότι όπως υπογράμμισε η συνεχής άνοδος, ανέλιξη και αναγνώριση της Ακαδημίας πανελλαδικά, “αποτελεί αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, συλλογικής προσπάθειας, υποδειγματικής συνεργασίας”.  

Πέντε χρόνια “Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ”

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ” που υλοποιείται εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά, αντιμετωπίζει τον νεανικό αθλητισμό ολοκληρωμένα και πολύπλευρα, με στόχο να αναβαθμίσει τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να εμπνεύσει τους νέους με τα αθλητικά ιδεώδη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών από επιλεγμένες βάσει κριτηρίων ακαδημίες όλης της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος έως σήμερα 33.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει συνολικά 4.500 ώρες επιστημονικών εκδηλώσεων.