Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποίησε το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που αφορούσε τις επιχειρηματικές προοπτικές και την καινοτομία στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τη σημαντική παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ellinoamerikaniko epimelitirio

Oμιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

  • Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
  • Chip Laitinen, Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
  • Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Στέλεχος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και CEO της FORESIGHT.
  • Ιωάννης Χουντής, Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ.

ekdilosi ellinoamerikanikou epimelitiriou thessallonikis 4

Το διαφορετικό της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή περισσότερων από 170 νέων ανθρώπων της Θεσσαλονίκης που αναδεικνύουν και το ενδιαφέρον της νέας γενιάς να αδράξει τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται.

ekdilosi ellinoamerikanikou epimelitiriou thessallonikis 3Ο κ. Pfleger σημείωσε πως “υπάρχουν σημαντικές και ξεκάθαρες ευκαιρίες και προοπτικές για τη βόρεια Ελλάδα, για τις οποίες οι αμερικανικές επιχειρήσεις δείχνουν έντονο και σταθερό ενδιαφέρον”.

Ο κ. Laitinen σημείωσε την “ανάγκη να συνεχιστούν οι γενναίες μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας”.

Ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι “είναι μια μοναδική συγκυρία με πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές επιχειρήσεις και την αμερικανική κυβέρνηση, μια συγκυρία που το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι αποφασισμένο μαζί με τα μέλη του και την κοινωνία να την αξιοποιήσουν στο μέγιστο”. 

ekdilosi ellinoamerikanikou epimelitiriou thessallonikis 1Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στο γεγονός ότι το κοινό ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι, φοιτητές, νέοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που συμμετείχαν με σημαντικές παρεμβάσεις στη συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο μέσω των επιτροπών του έχει ήδη παρουσιάσει δέσμη προτάσεων και άμεσων παρεμβάσεων ώστε να ενισχυθεί το ισχυρό momentum που παρουσιάζουν οι πολύπλευρες Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις.