Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσηλευτικό προσωπικό

Ανησυχία έχει προκληθεί στους κόλπους των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας, μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε νοσηλεύτρια που προσβλήθηκε εν ώρα υπηρεσίας από μη εντοπισμένο κρούσμα του ιού.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 8

Ανησυχία έχει προκληθεί στους κόλπους των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας, μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε νοσηλεύτρια που προσβλήθηκε εν ώρα υπηρεσίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου του Ρίου από μη εντοπισμένο κρούσμα του ιού.

Σε ανοιχτή επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναφέρει:

“Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας να μας ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται να πάρουν προκειμένου να προστατέψουν τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, το ΕΚΑΒ που σηκώνουν το βάρος με κίνδυνο της ζωής τους και τους πολίτες με δεδομένο ότι αναμένεται έξαρση της Νόσου. Επιβεβλημένη είναι έστω και τώρα η θωράκιση του Υγειονομικού Συστήματος. Ανησυχία υπάρχει στους εργαζόμενους αφού είχαμε την πρώτη νοσηλεύτρια που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου του Ρίου από μη εντοπισμένο κρούσμα κορωνοϊού. Θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας στα ΤΕΠ. Στα Νοσοκομεία της Αχαΐας και Ηλείας με ανησυχία και αποφασιστικότητα (δεν λιποψυχούν οι υγειονομικοί όπως διαδίδεται) αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι την μετατροπή του Νοσοκομείου του Ρίου σε Νοσοκομείο περίθαλψης περιστατικών κορωνοϊού. Η Μονάδα αρνητικής πίεσης μετατρέπεται σε ΜΕΘ με τη μεταφορά αναπνευστήρων από άλλα Νοσοκομεία (πχ από Νοσοκομείο Ζακύνθου που δεν λειτουργεί η ΜΕΘ). Δεν επιλύεται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού με τις μετακινήσεις από τα Κέντρα Υγείας, ούτε με τους 50 επικουρικούς που ανακοίνωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότεροι υπάλληλοι με δεδομένο ότι ήδη 60 συνάδελφοι βρίσκονται σε καραντίνα. Ανοίγει στο Ρίο κέντρο αναφοράς για εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων για κορωνοϊό θετικό καθ’ ότι τα τρία κέντρα αναφοράς που λειτουργούν δεν επαρκούν ειδικά εάν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων όπως αναμένεται και ταυτόχρονα είναι κοστοβόρα. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ μας ενημέρωσε ότι το κόστος μεταφοράς ενός δείγματος από Κεφαλονιά, Ζάκυνθο στο ΠΑΣΤΕΡ με εταιρεία κούριερ είναι 1000 ευρώ και από Πάτρα 500 ευρώ. Υπάρχουν ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα Νοσοκομεία των Πατρών αλλά από σήμερα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθ’ ότι προμηθεύτηκε μεγάλη παρτίδα υγειονομικού υλικού (μάσκες κ.α.). Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει να σταματήσει η αισχροκέρδεια με τις μάσκες καθ’ ότι τα Νοσοκομεία τώρα προμηθεύονται τις χειρουργικές 1 ευρώ τη μία από ενάμιση λεπτό το Νοέμβριο 2019. Η αύξηση υπερβαίνει το 700%. Διαθέτουμε τιμολόγια και τα οποία σας κοινοποιούμε. Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση:

  • Πρόσληψη 2.000 υπαλλήλων με εξπρές διαδικασίες.
  • Άνοιγμα των 100 κλινών κλειστών ΜΕΘ. Δημιουργία ειδικών ΜΕΘ για βαριά περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορούν να νοσηλεύονται περιστατικά ΜΕΘ με άλλους ασθενείς.
  • Επαρκή μέτρα προστασίας με την προμήθεια του κατάλληλου υγειονομικού υλικού.
  • Καλύτερη διαλογή των περιστατικών στην είσοδο των Νοσοκομείων.
  • Μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και εργάζονται στην πρώτη γραμμή
  • Λειτουργία περισσοτέρων Κέντρων Αναφοράς για εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων καθ’ ότι τα υπάρχοντα κέντρα αναφοράς δεν επαρκούν. Πέρα από τη λειτουργία κέντρου αναφοράς στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου και στο Ρίο θα πρέπει να λειτουργήσουν και στα άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με την κατάλληλη υποδομή, αντιδραστήρια και στελέχωση με γιατρούς και παρασκευαστές.
  • Λειτουργική ετοιμότητα των Νοσοκομείων που καταργήθηκαν το 2014 (Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμιγκ, Πολυκλινική, Λοιμωδών Θεσσαλονίκης) για να υποδεχτούν περιπτώσεις κορωνοϊού.
  • Προληπτικά μέτρα μη μετάδοσης του κορωνοϊού σε συνεργασία με την εκκλησία.

Οι συνάδελφοι είναι στην πρώτη γραμμή και δεν επιτρέπεται να συκοφαντούνται ότι δήθεν  λιποψυχούν από κανέναν. Ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα να θωρακισθεί το Υγειονομικό Σύστημα. Σε δεύτερη φάση πρέπει όλοι να αναρωτηθούν εάν έχουμε δίκαιο να ζητάμε την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood