Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και η στήριξη του τομέα της αλιείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, αποτέλεσαν τους βασικούς θεματικούς άξονες της συνάντησης εργασίας μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη και της προέδρου του δημοτικού λιμενικού ταμείου Αβδήρων, Κωνσταντινιάς Ζουρνατζίδου.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών εστιάστηκε καταρχήν στο ζήτημα της ωρίμανσης των διαδικασιών που απαιτούνται για την προώθηση της υλοποίησης έργων στα λιμενικά καταφύγια Φαναρίου, Μαρώνειας και Ιμέρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι η κατασκευή των έργων αναβάθμισης στις λιμενικές εγκαταστάσεις στην περιοχή αποτελεί επιλεγμένο στόχο του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια. Στην ίδια κατεύθυνση εκ μέρους της περιφερειακής ενότητας, επιδιώκεται κατά προτεραιότητα και σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο, η προετοιμασία για την ένταξη χρηματοδότησης των μελετών που απαιτούνται, με προοπτική την ενσωμάτωση των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε εξάλλου κατά τη συνάντηση, την ανάγκη συστηματοποίησης των τεχνικών παρεμβάσεων στις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις-υποδομές, για την εξυπηρέτηση των αλιέων της περιοχής.