Ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέβαλλε με επιτυχία την πρότασή του.

Στην πρόταση του Δήμου Κομοτηνής συμπεριελήφθησαν όλες οι δημοτικές υποδομές προσβασιμότητας, οι σχετικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και οι συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί με δημόσιους φορείς και συλλόγους.

Για την προετοιμασία της πρότασης συνεργάστηκαν με επιτυχία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο αναπηρικό κίνημα.

Σκοπός της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής είναι να αναδειχθεί το έργο που έχει πραγματοποιηθεί αναφορικά με την προσβασιμότητα σε εθνικό επίπεδο, “αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι συνδημότες μας”, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, συμπληρώνοντας: “Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε ότι μέσα από την αξιολόγηση της πρότασής μας θα προκύψουν και ενδιαφέρουσες προτάσεις και συνέργειες για την περεταίρω βελτίωση του Δήμου μας σε θέματα προσβασιμότητας”.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης είναι τα “Όσκαρ της προσβασιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Βραβεύονται οι πόλεις που επιτελούν αξιοσημείωτο έργο προκειμένου να βελτιώσουν την προσβασιμότητά τους για τους ανάπηρους αλλά και τους ηλικιωμένους,  ενώ δεν παραλείπονται και οι πόλεις εκείνες που μπορεί να μην είναι τέλειες αλλά επιδεικνύουν αφοσίωση στο να εξελίσσονται για να γίνουν πιο προσβάσιμες και συμπεριληπτικές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακηρύξει τις νικήτριες πόλεις του 11ου Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης (τρία πρώτα βραβεία και έως και τέσσερις ειδικές μνείες), στις 2 Δεκεμβρίου 2020 σε ειδική τελετή στις Βυξέλλες. Στις τρεις νικήτριες πόλεις θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα: 1η θέση 150.000 €, 2η θέση 120.000 €, 3η θέση 80.000 €.