Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση περί δημιουργίας κυκλικού κόμβου στην οδό Αγίας Βαρβάρας, μπροστά από το Στρατόπεδο «Παράσχου», ανοίγει η σχετική αίτηση που υποβλήθηκε από την 29 Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού «Πρόγραδετς» στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Κομοτηνής.

Για την ακρίβεια, με την αίτηση ζητείται διαζευκτικά είτε η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συγκεκριμένη διασταύρωση, είτε η μονοδρόμηση της οδού Αγίας Βαρβάρας από το ύψος της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου μέχρι το ύψος του 4ου Γυμνασίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη διασταύρωση μπροστά από το Στρατόπεδο «Παράσχου» συναντώνται η οδός Αγίας Βαρβάρας, που είναι διπλής κατεύθυνσης, ο δρόμος που οδηγεί προς το άλσος της Νυμφαίας, επίσης διπλής κατεύθυνσης, και η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είναι μονόδρομος και έχει κατεύθυνση βόρεια.

Συχνά, στο επίμαχο σημείο η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μετ’ εμποδίων, ενώ ανακύπτουν κίνδυνοι και έχουν προκληθεί ατυχήματα. Η απάντηση στα παραπάνω ενδεχομένως να είναι η δημιουργία κυκλικού κόμβου, που αποτελεί μια διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια επιλογή σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Στο αίτημα της 29ης Ταξιαρχίας, η Επιτροπή Κυκλοφορίας γνωμοδότησε «επί του παρόντος» αρνητικά, με τη δέσμευση να το επανεξετάσει όταν θα συνταχθεί σχετική μελέτη. Το πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ θα τεθεί προς έγκριση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Δευτέρας.