“Είναι αναγκαίο ο Ίασμος να συμπεριληφθεί στα σχέδια ανάπτυξης της Θράκης, αφού έχει τεράστιες δυνατότητες”, τονίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου και Πρόεδρος του ιστορικού τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, Ηλίας Μπούκας, με αφορμή τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Ο ίδιος έχει ζητήσει συναντήσεις με φορείς της Ροδόπης, τόσο από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, όσο και με τους δύο βουλευτές του νομού Ροδόπης που είναι μέλη της επιτροπής (Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημήτρη Χαρίτου), ενώ έχει ήδη συναντηθεί με τους Δημάρχους Κομοτηνής και Σαπών, Γιάννη Γκαράνη και Ντίνο Χαριτόπουλο αντιστοίχως, καθώς και με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, Κώστα Κατσιμίγα.

Η ενέργεια του κ. Μπούκα πραγματοποιείται εν όψει της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής που θα λάβει χώρα στη Θράκη στα μέσα Σεπτεμβρίου.

“Επιθυμώ να ενημερωθώ για τις απόψεις τους, καθώς και για τον τρόπο που έχουν επιλέξει να κινηθούν”, σημειώνει, και συμπληρώνει: “Πρόθεσή μου είναι το να εκφράσω την ανάγκη προώθησης συγκροτημένων αναπτυξιακών προτάσεων που θα διέπονται από ρεαλισμό, ώστε κάθε ιδιαίτερος τόπος της Θράκης να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να λάβει εκείνο που του αναλογεί”.

Κατά τον κ. Μπούκα “οι κατά τόπους ενεργοί φορείς, υπό την αιγίδα των Δημάρχων, θα πρέπει να διαβουλευθούν ώστε οι απόψεις των πολιτών να ακουστούν μέσω αυτών στο επόμενο επίπεδο διαχείρισης των ζητημάτων τους”.

Εστιάζοντας στον Ίασμο, υπογραμμίζει: “Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως είναι αναγκαίο ο Ίασμος να συμπεριληφθεί στα σχέδια ανάπτυξης, αφού έχει τεράστιες δυνατότητες. Έχοντας τη διπλή  ιδιότητα τόσο ως Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας, όσο και του Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου, προτίθεμαι η πρότασή μου προς την Επιτροπή – μέσω και των φορέων για τον Ίασμο – να είναι η επισκευή/αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί από τον Ίασμο στο Πολύαρνο. Το σκεπτικό μου βασίζεται στην ανάπτυξη μέσω της επισκεψιμότητας, αφού η περιοχή του Πολυάρνου μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολλούς, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φυσικού κάλλους (Θρακικά Μετέωρα, κοιλάδα Κομψάτου, σπάνια πουλιά και άγρια άλογα, ορεινό καταφύγιο πλήρως εξοπλισμένο, κ.ά.) που διαθέτει. Το έργο μπορεί να δώσει πνοή στην περιοχή, αφού θα καταστήσει τον Ίασμο ως τόπο προορισμού“.

Για τις επαφές που ήδη πραγματοποίησε με τους Γιάννη Γακράνη, Ντίνο Χαριτόπουλο και Κώστα Κατσιμίγα, ο κ. Μπούκας επισημαίνει οτι ήταν εποικοδομητικές: “Είχα τη χαρά να ανταλλάξω απόψεις μαζί τους σχετικά με την αλληλεπίδραση της πολιτικής και αυτοδιοίκησης, αλλά και για τη σχέση Δημάρχων και Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων. Οι επαφές μου μαζί τους ήταν χρήσιμες, ενδιαφέρουσες και ευχάριστες”.