Προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών κατέθεσε ο Αντώνης Γραβάνης

Αντώνης Γραβάνης: "Τα περισσότερα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής δεν διαθέτουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη".
304732506_748894929521153_3908447584159331999_n (3)

“Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται  περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή μας και εκτός θερινής περιόδου. Ως παράταξη θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα την πρόληψη και την ολοκληρωμένη προετοιμασία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών”, τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, ¨Σύμπραξη Προοπτικής”, Αντώνης Γραβάνης, και προσθέτει: “Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο επισημάναμε την αδράνεια της διοίκησης του Δήμου, τις σημαντικές παραλείψεις του στον τομέα αυτό, και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων”.

Ενδεικτικά, ο κ. Γραβάνης προτείνει:

” – Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την πυρανίχνευση και πυροπροστασία των δημοτικών κτιρίων και σχολείων, και την έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας για όλα τα σχολικά και δημοτικά κτίρια. Σύμφωνα και με την παραδοχή του Δημάρχου, ελάχιστα σχολεία διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και ολοκληρωμένο ή εκσυγχρονισμένο σύστημα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας. Είναι ευθύνη της Δημοτικής αρχής, και ανευθυνότητα αυτής, που δεν έχει εξασφαλίσει την προστασία των σχολικών υποδομών και μαθητών με όσα προβλέπει ο νόμος.

– Την άμεση διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών και καθαρισμού αυτών σε οικισμούς και δασικές εκτάσεις. Ενδεικτικά τονίσαμε το παράδειγμα της Γρατινής και του Κάλχα, όπου ένα μεγάλος μέρος των οικισμών γειτνιάζει με δασώδεις εκτάσεις χωρίς να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και επαρκής καθαρισμός.

– Τη συντήρηση των υδροστομιών σε δρόμους της πόλης και την εγκατάσταση σε οδούς που λόγω στενότητας δεν δύναται η διέλευση πυροσβεστικού οχήματος. Με έγγραφό μας στη ΔΕΥΑΚ στις 06/04/2021 είχαμε επαναφέρει το θέμα.

– Την επικαιροποίηση των σχεδίων εκκένωσης οικισμών του ορεινού όγκου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

– Την εγκατάσταση συστημάτων κοινόχρηστων πυροσβεστήρων σε οικισμούς διαθέσιμούς για τους κατοίκους”.

Καταλήγοντας ο κ. Γραβάνης, υπογραμμίζει: “Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε τις ενέργειες της διοίκησης και να λάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες εφόσον απαιτηθεί”.

Προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών κατέθεσε ο Αντώνης Γραβάνης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood