Προτάσεις Αντώνη Γραβάνη για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών

Με αφορμή την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τις πυρκαγιές να απειλούν κατοικημένες και δασικές περιοχές, ο επικεφαλής της παράταξης "Κομοτηνή Δυνατά" Αντώνης Γραβάνης επαναφέρει τις προτάσεις του για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Antonis Gravanis 02

“Ως παράταξη θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα την πρόληψη και την ολοκληρωμένη  προετοιμασία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς”, τονίζει, και υπογραμμίζοντας οτι “για τον λόγο αυτό επισημάναμε εγκαίρως την αναγκαιότητα λήψης μέτρων”, ενδεικτικά προτείνει:

“-Την άμεση διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών και καθαρισμού σε δασικές εκτάσεις και οικισμούς όπως , μεταξύ άλλων, Γρατινή , Καρυδιά, και Κάλχα, όπου ένα μεγάλο μέρος των οικισμών γειτνιάζει με δασώδεις εκτάσεις. Παρά την αυξημένη επικινδυνότητα πυρκαγιών  και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων,  δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

-Την συντήρηση των υδροστομιών σε δρόμους της πόλης και την εγκατάσταση  σε οδούς που λόγω στενότητας δεν δύναται η διέλευση πυροσβεστικού οχήματος. Με έγγραφό μας στη ΔΕΥΑΚ στις 06/04/2021 είχαμε επαναφέρει το θέμα.

-Την επικαιροποίηση των σχεδίων εκκένωσης οικισμών του ορεινού όγκου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

– Την εγκατάσταση συστημάτων κοινόχρηστων πυροσβεστήρων σε οικισμούς οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι στους κατοίκους.

-Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών  για την πυρανίχνευση και πυροπροστασία των δημοτικών κτιρίων και σχολείων και την έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας για όλα τα σχολικά και δημοτικά κτίρια. Σύμφωνα και με την παραδοχή του Δημάρχου, ελάχιστα σχολεία διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και ολοκληρωμένο ή εκσυγχρονισμένο σύστημα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας”.

Καταλήγοντας δε σημειώνει: “Είναι ευθύνη της Δημοτικής αρχής και ανευθυνότητα αυτής που δεν έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητας της και πρωτοβουλίες συνεργασίας με στόχο την διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των πολιτών, ενώ διανύουμε ήδη περίοδο υψηλής επικινδυνότητας. Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε τις ενέργειες της διοίκησης και να λάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες εφόσον απαιτηθεί”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood