Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες, έξι υποθέσεις απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων που διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2020 στην πόλη της Καβάλας, και από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη και κλοπή.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης προσέγγιζε ηλικιωμένους προσποιούμενος τον γιο φιλικών τους προσώπων, και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις εισερχόταν στις οικίες τους. Ακολούθως, είτε προφασιζόταν την ανάγκη χρημάτων και αποσπούσε από τους ηλικιωμένους διάφορα ποσά με υποτιθέμενη μορφή δανεισμού, είτε εκμεταλλευόταν την ολιγόλεπτη απασχόληση των ηλικιωμένων και αφαιρούσε από το εσωτερικό των σπιτιών χρήματα και χρυσαφικά-κοσμήματα.

Από την έως τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης με την παραπάνω μεθοδολογία, σε έξι περιπτώσεις κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.931 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.