Προσκεκλημένος των Τσίπρα-Ζάεφ, ο Ιλχάν Αχμέτ

Στη Διεθνή Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Screenshot_223

Στη Διεθνή Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που διοργανώνουν στο Ωδείο Αθηνών χθες και σήμερα, το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ», με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη Συμφωνία των Πρεσπών, προσκλήθηκε και δίνει το παρών και ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Προσκεκλημένος των Τσίπρα-Ζάεφ, ο Ιλχάν Αχμέτ

Οι θεματικές

Η διάσκεψη περιλαμβάνει οκτώ πάνελ συζήτησης που αφορούν, τα Βαλκάνια, τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης, την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, και το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

Ποιοι συμμετέχουν

Λαμβάνουν μέρος προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, πρωθυπουργοί, πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί, Ευρωπαίοι επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, διευθυντές Ινστιτούτων, κ.ά. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, φιλοδοξία τους είναι η διάσκεψη να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση κάθε Ιούνιο στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών, και “να αποτελεί μια σταθερή πρωτοβουλία για τη διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της Συνθήκης, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που τόσο επικίνδυνος έχει αποδειχτεί στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή”.

Το «Βραβείο Πρεσπών»

Στο πλαίσιο της διάσκεψης θα απονέμεται κάθε χρόνο βραβείο το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για τη προσφορά της στην Ειρήνη. Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Matthew Nimetz, “για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη”.

Προσκεκλημένος των Τσίπρα-Ζάεφ, ο Ιλχάν Αχμέτ

Σε δήλωσή του ο Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει: “Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που έπαιξε σε μια κρίσιμη φάση της ιστορίας καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τη χώρα του. Σε μια εποχή που ο εθνικισμός και η ακροδεξιά φαίνεται να παίρνουν κεφάλι στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, είναι ανάγκη οι προοδευτικές δυνάμεις να σφυρηλατήσουν μια νέα ενότητα που θα απαντά στις νέες προκλήσεις και στα προτάγματα των κοινωνιών μας. Ειδικότερα, η πολυπολιτισμική Θράκη, αποτελεί ένα διεθνές υπόδειγμα ειρηνικής συμβίωσης, ένα μοντέλο που ως Ελλάδα οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να βελτιώσουμε, και να προάγουμε, σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ το Ινστιτούτο Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζάεφ για την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυναν”.

Προσκεκλημένος των Τσίπρα-Ζάεφ, ο Ιλχάν Αχμέτ Προσκεκλημένος των Τσίπρα-Ζάεφ, ο Ιλχάν Αχμέτ

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood