Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους για την πλήρωση θέσεων Διοικητών Νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του “Σισμανόγλειου” Κομοτηνής, με την προθεσμία να εκπνέει στα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι, είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Συγχρόνως, συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι με έμφαση στη διοίκηση, στα οικονομικά και στην πληροφορική μονάδων υγείας, καθώς επίσης η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, αλλά και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση. Ηλικιακό όριο δεν έχει τεθεί, ενώ επίσης δεν αναμένεται – για λόγους επίσπευσης των διαδικασιών – να γίνουν προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, αφού προβλέπεται ότι από την αρμόδια επιτροπή θα παραδοθεί κατάλογος αξιολόγησης στον Υπουργό Υγείας ο οποίος και θα αποφασίσει.

Δοθέντων των παραπάνω, και σύμφωνα με πληροφορίες μας, για το Νοσοκομείο Κομοτηνής αυξημένες πιθανότητες μέχρι στιγμής φέρεται να συγκεντρώνει ο 42χρονος, εκ Διδυμοτείχου ορμώμενος, πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου, Πολυζώης Παρασκευόπουλος. Όσον αφορά, δε, τον ομόλογό του της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης, Γιάννη Βεζυργιαννίδη, το όνομα του οποίου διακινήθηκε τις τελευταίες μέρες, είναι βέβαιο πως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν ενδιαφέρεται.