• Του Ηλία Προύφα

Το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου (το πιθανότερο νωρίτερα), αναμένεται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, μετά την ολοκλήρωση όλων των φάσεων του διαγωνισμού για την κατάταξη των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (αθλητικές και υγειονομικές εξετάσεις), τα αποτελέσματα για τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας, που αφορά την κατάρτιση των πινάκων προσληφθέντων, η οποία γίνεται βάση τη μοριοδότηση των υποψηφίων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι Επαγγελματίες Οπλίτες, όπως και πέρυσι, αναμένεται να κληθούν προς κατάταξη σε Κέντρα Εκπαίδευσης, όπως του Αυλώνα, όπου θα λειτουργήσει εκ νέου το σχολείο ΕΠΟΠ, και στο Μεγάλο Πεύκο για τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Αντίστοιχα, σε κέντρα εκπαίδευσης του Π.Ν. και της Π.Α., θα κληθούν για την προβλεπόμενη εκπαίδευση τα νεοπροσληφθέντα στελέχη του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται, ότι, μετά από μία δεκαετία, είναι η δεύτερη φορά που η παρούσα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά για δεύτερη χρονιά στην ενίσχυση των παραμεθόριων μονάδων με νέο προσωπικό, το οποίο θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς.
  • 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία.
  • 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό.
  • 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή