Οι καλλιτεχνικές ομάδας που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, θα πρέπει να είναι ολιγομελείς (κάτω των 15 ατόμων) και να τηρούν απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες. Θα πρέπει να διαθέτουν αντισηπτικά και να φροντίζουν για τις μάσκες, τις αποστάσεις και την απολύμανση χεριών, χώρου και αντικειμένων που χρησιμοποιούνται, πριν και μετά από τη χρήση τους.

Τυχόν πρόστιμα από τη μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων επιβαρύνουν τα άτομα και τις Ομάδες και όχι την ΠΚΡ, η οποία που χωρίς πόρους δυσκολεύεται στην παρούσα φάση να καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας της.

Οι αιτήσεις για τη δραστηριοποίησή τους θα πρέπει να υποβάλλονται στο γραπτώς στο e-mail: dora1kassa2@gmail.com.

Σύμφωνα δε με τις υποδείξεις της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κομοτηνής, «σε περίπτωση που στους κόλπους του Συλλόγου βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό κρούσμα, οι εξετάσεις όλων των μελών του Συλλόγου θα γίνονται με την οικονομική ευθύνη είτε ατομικά των μελών του Συλλόγου, είτε του ιδίου του Συλλόγου, και η άδεια λειτουργίας του Συλλόγου θα ανακαλείται έως ότου όλα τα δείγματα βρεθούν αρνητικά, με υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφουν όλα τα μέλη του Δ.Σ.».

Κατά την προηγούμενη περίοδο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής επισκεύασε τη στέγη του κτιρίου του Συλλόγου, οι υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου επιμελήθηκαν τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ το Δ.Σ. της ΠΚΡ φρόντισε για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων και θα φροντίσει για την αγορά καθαριστικών και αντισηπτικών.

“Αγαπητοί φίλοι, οι νέες συνθήκες που δημιούργησε ο κορωνοϊός για τους χώρους πολιτισμού προϋποθέτουν αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση, ψυχραιμία και αλληλεγγύη. Ελπίζουμε πάντα σε καλύτερες μέρες”, σημειώνει η πρόεδρος της ΠΚΡ κ. Δώρα Κάσσα απευθυνόμενη προς τα μέλη των ενδιαφερομένων σχημάτων, και συμπληρώνει: “Ζούμε εδώ και δέκα μήνες κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε ο covid-19. Η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, ακολουθώντας τις σχετικές με τον κορωνοϊό υγειονομικές διατάξεις, δεν λειτουργεί από τις 10 Μαρτίου 2020. Στις 12 Οκτωβρίου 2020, ωστόσο, η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. μας κοινοποίησε με το αρ. πρωτ. 1057/12-10-2020 έγγραφό της τις «Οδηγίες σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού. Οι ίδιες οδηγίες ισχύουν και για τη λειτουργία των Συλλόγων στην εποχή του covid-19 και μεταβάλλονται ανάλογα με το επίπεδο που θα βρίσκεται η περιοχή μας στον χάρτη επικινδυνότητας covid-19”.

Οι γενικοί κανόνες που διέπουν τις δομές της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και συνεπώς και τους Συλλόγους, και τους ειδικούς κανόνες που διέπουν τα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά τμήματα, αναφέρονται στο κάτωθι έγγραφο του υπουργείου πολιτισμού.

c11ed18d grggsp odigies kal ekpaideusi 170920 page 001 3ab33f75 grggsp odigies kal ekpaideusi 170920 page 002 ae6da34e grggsp odigies kal ekpaideusi 170920 page 003 acfcf567 grggsp odigies kal ekpaideusi 170920 page 004 e53bc879 grggsp odigies kal ekpaideusi 170920 page 005 2c16b520 grggsp odigies kal ekpaideusi 170920 page 006