Προηγμένο μηχάνημα ανίχνευσης covid-19 δώρισε στο “Σισμανόγλειο” ο Δήμος Κομοτηνής

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, σε σχέση με τους απλούς μοριακούς αναλυτές, έχει δυνατότητα εκτέλεσης διπλάσιων διαγνωστικών  ελέγχων ημερησίως, δίνοντας αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο (περίπου μισής ώρας).
ΜΗΧΑΝΗΜΑ COVID ΔΩΡΕΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα Μοριακής Διάγνωσης για ανίχνευση του ιού SARS CoV-2 σε συμπτωματικούς αλλά και ασυμπτωματικούς ασθενείς, προηγμένης τεχνολογίας, του οίκου  Adaltis Ltd, αξίας 60.000 €, παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στο “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη τον περασμένο Ιούλιο.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα, σε σχέση με τους απλούς μοριακούς αναλυτές, έχει δυνατότητα εκτέλεσης διπλάσιων διαγνωστικών  ελέγχων ημερησίως, δίνοντας αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο (περίπου μισής ώρας).
Ακόμη, μπορεί να αξιοποιηθεί και για διαφορετικού είδους εργαστηριακούς ελέγχους, όπως για HIV, ιογενείς ηπατίτιδες, ερπητοϊούς, στρεπτόκοκκο, κ.ά.
Προηγμένο μηχάνημα ανίχνευσης covid-19 δώρισε στο "Σισμανόγλειο" ο Δήμος Κομοτηνής“Με τη δωρεά του συγκεκριμένου συστήματος, το νοσοκομείο μας καθίσταται αυτόνομο στη διαχείριση τον δειγμάτων και την διεξαγωγή εξετάσεων για τον ιό Covid 19. Το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο σύστημα θα αποτελέσει στην παρούσα συγκυρία έναν πολύτιμο σύμμαχό μας για την αντιμετώπιση του COVID-19”, σημείωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη, ευχαριστώντας “θερμά τον Δήμο Κομοτηνής για τη σημαντική προσφορά του”, ωστόσο πρόσθεσε με έμφαση: “Πρέπει όμως να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη ότι και το πιο σύγχρονο μηχάνημα, δεν εξαφανίζει, δεν θεραπεύει, ούτε μας προστατεύει από τον Covid-19. Φοράμε μάσκες, κρατούμε αποστάσεις, φροντίζουμε την υγιεινή των χεριών μας! Μόνο έτσι μένουμε ασφαλείς!”.
Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια της δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με παροχή τεχνικής υποστήριξης και ανταλλακτικών, συνολικού ύψους 42.300 ευρώ, που έκανε πριν από λίγους μήνες ο Δήμος Κομοτηνής, για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.
“Ο Δήμος Κομοτηνής στηρίζει έμπρακτα και αποφασιστικά τη λειτουργία του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, προσθέτοντας πάντως, πως “αποτελεί στοίχημα για όλους μας η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, της υγείας των ευπαθών συμπολιτών μας, τηρώντας με ευλάβεια και κοινωνική ευσυνειδησία τα μέτρα πρόληψης που μας συνιστούν οι ειδικοί”. 

Στην παράδοση του μηχανήματος, το παρών έδωσαν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Πατλάκας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Βασίλης Λούρμπας, και το μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Ελένη Καράμπαμπα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood