Προεκλογικό σποτ του Ερντογάν εμφανίζει υπό τουρκική κατοχή τη Θράκη και σχεδόν όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την ενόχλησή του που Έλληνες αξιωματούχοι τίμησαν την επέτειο Γενοκτονίας των Αρμενίων.
tourkia_spot_xr
Το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα εισάγει ο Ταγίπ Ερντογάν με τηλεοπτικό σποτ του κόμματός του που εμφανίζει την ελληνική Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, υπό τουρκική κατοχή, κάτω από την τουρκική ημισέληνο.
Ακόμη, στο σποτ ακούγεται ένα τραγούδι που λέει: “Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου”.

Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για τη γείτονα χώρα. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθώς στις 23 Απριλίου 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας και αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

Η τοποθέτηση του κ. Αρναούτη ήρθε ως απάντηση των δηλώσεων Τσαβούσογλου στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «TV100» με τις οποίες επανέφερε την ατζέντα αμφισβήτησης ελληνικών νησιών υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε οτι είναι δικές μας. Δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους», ενώ παράλληλα δικαιολογεί τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Ο Τσαβούσογλου ανοίγει την ατζέντα της αμφισβήτησης των Ελληνικών νησιών (Από το 21:05 έως το 21:37)

«Όταν διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω στα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων και τα δικά μας αεροσκάφη εισέρχονται μεταξύ των 4 μιλίων, τα οποία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δεν τους ανήκουν, τότε αρχίζουν και μιλάνε για παραβιάσεις. Επίσης υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριότητά τους. Αναφέρομαι για τις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947, οι οποίες δεν καθορίζουν με σαφήνεια την κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε ότι μας ανήκουν. Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές της” και τότε ξεσπάει ένταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε να επανέλθει η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. (Από το 22:15 έως το 22:42)

«Και εκείνοι εκείνοι έχουν εκλογές μια εβδομάδα μετά από εμάς, και φτάσαμε σε μια συμφωνία να κάτσουμε και πάλι σε ένα πιο ειλικρινές περιβάλλον να συζητήσουμε πως θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά αύριο μπορεί να γίνει κάποια ένταση» είπε χαρακτηριστικά για να εκφράσει παράλληλα την ενόχλησή του που Έλληνες αξιωματούχοι τίμησαν την επέτειο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood