Απαντώντας στη δήλωση του Αντώνη Γραβάνη με τίτλο “Ακόμα μια ευκαιρία χάθηκε για το Δήμο Κομοτηνής”, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης προκαλεί τον υποψήφιο δήμαρχο σε δημόσιο διάλογο επί του θέματος στο μεθαυριανό (της Τετάρτης 24/4) δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας:

“Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης, εκτίθεται ανεπανόρθωτα πανηγυρίζοντας γιατί δήθεν χάθηκε μια ευκαιρία για τους επαγγελματίες της πόλης, με ευθύνη επίσης δήθεν, της διοίκησης του Δήμου μας.

Τον ενημερώνω λοιπόν (και τον προκαλώ σε δημόσιο διάλογο στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης), ότι οι πανηγυρισμοί του θα πέσουν στο κενό.

Η συνολική πρόταση του Δήμου για τις δημόσιες παρεμβάσεις στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου έχει ήδη υποβληθεί στην αναθεώρηση της ΟΧΕ Τουρισμού – Πολιτισμού και θα ενταχθεί όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της περιοχής του Βυζαντινού Τείχους.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η πρόταση είχε ως συνδικαιούχο τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής. Παρά την τεράστια προσπάθεια της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, με τη συνδρομή και του Δήμου, δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερόμενων επαγγελματιών (67% αντί του ορίου 70%). Ήταν η μοναδική έλλειψη της πρότασης (σε σύνολο 60 συνοδευτικών εγγράφων, τα υπόλοιπα ήταν πλήρη), και προφανώς κανείς εκτός από τον κ. Γραβάνη δεν μπορεί να κατηγορήσει Δήμο και Εμπορικό Σύλλογο γιατί δεν υποχρέωσαν περισσότερους επαγγελματίες να προσυπογράψουν.

Φτάνει ακόμα στο έσχατο σημείο πολιτικής μικροψυχίας, να μας μέμφεται γιατί ενεργοποιήσαμε εναλλακτικό σχέδιο και έτσι εξασφαλίσαμε το έργο.

Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί είναι πλέον προφανές ότι η προεκλογικές ανασφάλειες οδηγούν τον Αντώνη Γραβάνη σε πρακτικές μηδενισμού και αμαύρωσης της διοίκησης Πετρίδη, καθώς και παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των συνδημοτών, αποκαλύπτοντας έτσι έναν διαφορετικό πολιτικό χαρακτήρα από αυτόν που μέχρι πρόσφατα ήθελε να προβάλλει.

Επειδή σε ότι με αφορά, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν στο βωμό των εκλογών να ακυρώσει το έργο μου, να αμφισβητήσει το πολιτικό μου ήθος και να παραπλανήσει τους συμπολίτες μου, δηλώνω ότι στο εξής θα απαντώ σε κάθε ανάλογη κίνηση.

(Όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ποιος τελικά είναι ο δημαγωγός, ο παροχολόγος και εντέλει ο εκτεθειμένος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη)”.